СподелиНикой не говори за търговия, а за публични процеси и

...
СподелиНикой не говори за търговия, а за публични процеси и
Коментари Харесай

Денков: Ако Борисов е решил да примъква ДПС по всички теми, това не означава ние да сме съгласни

Сподели
Никой не приказва за търговия, а за обществени процеси и диалози, които ще се случат пред очите на всички. Имахме диалог с Мария Габриел през вчерашния ден. Тя сподели, че ще бъде подготвена с прегледа на осъществяването на програмата в понеделник. Тогава ще стартираме диалози двамата, след което ще се проведат срещи и с водачите на политическите партии. Това съобщи на брифинг в Народното събрание министър председателят Николай Денков, който разяснява настоящите политически събития в страната.

„ При ротацията са значими са две неща – първо, би трябвало да запазим положителния и градивен звук с госпожа Габриел, с цел да си имаме доверие, както е в този момент. Второ – да има единодушие да се завършат промените, които започнаха преди 9 месеца. Ако забележим, че можем да работим положително, ще се опитаме да го създадем. Основният акцент в Меморандума е по какъв начин Народното събрание ще продължи да работи по основните тематики и цели – промени, приемане на България в еврозоната, външнополитическия път, избор на незвисими регулаторни органи. Основните компликации в идващите месеци ще са тук, в Народното събрание “, добави Денков. Той разяснява и връзките сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Виждаме, че има съгласие сред тях. Дали то ще стигне до това, да отидем на предварителни избори, не мога да кажа. Мога да кажа, че има смисъл това държавно управление да съществува, единствено в случай че извършва целите и програмата си. Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи преценяват, че не желаят да извършват програмата, дано провокират предварителни избори. Трябва да се разберем, че ще следваме целите, по които се разбрахме преди девет месеца. Аз за това време видях начало на правосъдната промяна, конституционни промени, промени в основни закони. Всичко това даде късмет да рестартираме правосъдната система. Виждаме, че там има доста проблеми. Очевидно е, че има политически чадър. Нашата цел е на края на идващите девет месеца да забележим излекувана правосъдната система. Това няма нищо общо какво кафе е пито, а какви закони са признати. Това е различен стадий от опитите нашата страна да стартира да действа обикновено. Ние с Мария Габриел представихме стратегия на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това, че Бойко Борисов е решил по всички тематики непрестанно да примъква Движение за права и свободи, е негово право. Но не значи, че ние би трябвало да сме съгласни с това “, безапелационен бе акад. Денков.

По отношение на отхвърли на съветския дипломат Елеонора Митрофанова да се яви в Министерство на външните работи, отговори:

„ Тя е извикана от външно министерство и нямам отношение. Трябва да поддържаме Украйна по всички вероятни способи, които не заплашват нашите военни качества. Украйна се бие на фронта за цяла Европа “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР