СподелиНай-малко един човек е загинал при стрелба в края на

...
СподелиНай-малко един човек е загинал при стрелба в края на
Коментари Харесай

Стрелба по време на парад за „Супербоул“ в Канзас, има жертва и много ранени

Сподели
Най-малко един човек е умрял при пукотевица в края на парада за успеха на тима по американски футбол Канзас сити чийфс в Супер купата на Националната футболна лига на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ранените са 21, измежду тях има 8 деца, посочи началничката на градската полиция Стейси Грейвс на конференция. Тя добави, че е чула, че почитатели може да са взели участие в задържането на един от тримата обвинени, само че не може да удостовери това.

„ Ядосана съм от това, което се случи през днешния ден. Хората, които са пристигнали на това тържество, би трябвало да чакат безвредни условия “, съобщи Грейвс.

Засега канзаската полиция не оповестява никакви детайлности за арестуваните лица или за възможен претекст за стрелбата.

Стрелбата се случи наоколо до жп гарата Юниън, малко след края на парада. По-късно полицията на Канзас сити заяви в „ Екс “, че е задържала двама души.

„ Всеки, който е наоколо, би трябвало да напусне региона допустимо най-бързо и безвредно, с цел да се улесни лекуването на потърпевшите от стрелбата “, прибавиха силите на реда.

Видеоматериали демонстрираха безредна сцена пред гара Юниън, до момента в който служителите на реда нахлуваха в постройката, а хората, които бяха участвали на празненството за Супербоул, бягаха на безвредно място.

Според известията градските управляващи са очаквали, че парадът ще събере навалица, която може да надвиши 1 милион души.

„ Моля, присъединете се към мен в молитва за всички жертви на това непоносимо действие. Молете се лекарите и чиновниците, които реагират първи, да имат уверени ръце и всички да получат цялостно излекуване “, прикани в „ Екс “ лайнбекърът на тима победител Дрю Транкил.

По-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати да вземе ограничения за надзор на огнестрелните оръжия, като съобщи, че той и брачната половинка му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас, отбелязва Франс прес.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР