СподелиНа фона на голям интерес късно снощи съд започна да

...
СподелиНа фона на голям интерес късно снощи съд започна да
Коментари Харесай

Публикуваха нови засекретени съдебни документи, свързани с Джефри Епстийн

Сподели
На фона на огромен интерес късно нощес съд стартира да разгласява порция секретни до момента правосъдни документи, свързани с Джефри Епстийн – финансиста, който се самоуби през 2019 година, до момента в който очакваше развой по обвинявания в трафик на хора за полова употреба, съобщи Асошиейтед прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

Социалните мрежи през последните седмици изобилстваха от изявления, в които се спекулираше, че документите ще включват лист на богати и авторитетни хора, които са били „ клиенти “ или „ съучастници “ на Епстийн.

Но в началото оповестената сбирка от към 40 документа значително съдържаше материали, които са били оповестени по-рано или са били изчерпателно разказани в съвсем две десетилетия вестникарски материали, телевизионни документални филми, изявленията и книги за абсурда с Епстийн.

Все отново документите – които включваха стенограми от изявленията с някои от жертвите му – съдържаха напомняния, че Епстийн се е обграждал с известни и авторитетни персони, в това число няколко, които също са били упрекнати в непозволено държание.

Споменава се за другарството на Епстийн с Бил Клинтън, който не е упрекнат в никакви нарушавания, както и с английския принц Андрю, който по-рано реализира извънсъдебно съглашение по дело, обвиняващо го в секс със 17-годишно момиче, пътувало с Епстийн.

Тези правосъдни разкрития бяха планувани и предстоящи още от заповедта, издадена на 18 декември от нюйоркската съдийка Лорета Преска – документ, който имаше резултата на бомба със закъснител във финансовата столица на Съединени американски щати, когато съдилищата го разгласиха на 19 декември, означи Франс прес.

Този правосъден акт е резултат от дело за клюка против някогашната държанка и съучастничка на Джефри Епстийн, Гилейн Максуел – която от 2022 година излежава присъда от 20 години затвор – заведено от американката Вирджиния Джуфре, подала тъжба против двойката.

Епстийн, който имаше мощни стопански и политически връзки в Съединените щати и в чужбина, бе упрекнат в полови похищения и обезчестяване на млади девойки, само че в последна сметка наказателното произвеждане против него бе прекъснато, откакто бе открит обесен в килията си в пандиза в Ню Йорк през август 2019 година. След гибелта му въздействието на мрежата на Епстийн подхранва редица тайни теории за ликвидиране, което е било маскирано като самоубийство.

Но службата на правосъдните лекари в Ню Йорк и Федералното бюро за следствие стигнаха до заключението, че той в действителност се е самоубил и че гибелта му „ не е резултат от престъпно действие “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР