СподелиМихайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на

...
СподелиМихайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на
Коментари Харесай

Подоляк: Сирски е назначен, за да разбере защо от 1 милион мобилизирани само 300 000 са на фронта

Сподели
Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, е декларирал, че управлението на страната чака новоназначения главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски да извърши „ одит “ на военнослужещите, защото единствено 300 000 от 1 милион мобилизирани вземат участие в действителни бойни дейности, предава Украинская истина.

Подоляк е припомнил думите на Зеленски от 8 февруари, че са моболижирани 1 милион души.

„ Президентът съобщи друго, когато приказва за актуализиране на управлението на Въоръжените сили: имаме съвсем 1 милион мобилизирани. А на фронтовата линия тези, които са били директно във войната са 200-300 хил “.

Други са доста надалеч от войната, само че ги има. Затова ми се коства, че една от основните задания на Сирски е да извърши инспекция: къде, по какъв начин и кой “, е коментирал Подоляк.

„ Мобилизацията би трябвало да е непрекъсната, само че не мигновена. Сирски да каже къде и по какъв начин са употребявани или ще бъдат употребявани тези хора, които към този момент са мобилизирани “, е показал още той.

Съветникът на кабинета на президента на украйна е отбелязал, че „ сега всички въпроси по отношение на състава на въоръжените сили, по какъв начин те би трябвало да бъдат подготвени, по какъв начин би трябвало да се вземат всички управнически решения (относно готовност, ротация, демобилизация) – всичко това ще бъде обвързвано с главнокомандващия.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР