СподелиМейраф Тали – жената с български произход, която почти два

...
СподелиМейраф Тали – жената с български произход, която почти два
Коментари Харесай

Освободиха жената с български произход, пленена от „Хамас“

Сподели
Мейраф Тали – дамата с български генезис, която съвсем два месеца беше в плен на „ Хамас “, беше освободена. Това удостовери и нейният доведен татко. За Българска национална телевизия той сподели, че сега щерка му е в болница, с цел да ѝ бъдат направени всички нужни прегледи и тогава ще се прибере вкъщи.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз – на 5 километра от границата с Газа, където била на посетители.

Припомняме, че „ Хамас “ освободи още 12 израелски заложници в подмяна на 30 палестински пандизчии, пуснати от Израел. Това стана в петия ден от примирието в Ивицата Газа, което продължава и през днешния ден. 10 от освободените заложници са израелски жители, двама са тайландци. Те към този момент са на израелския територия, заяви канцеларията на израелския министър председател.
Общо 81 заложници, всичките дами и деца, са освободени от началото на примирието сред Израел и „ Хамас “.
Ислямистката формация се пробва да контракти удължаванетo на прекъсването на бойните дейности. Това съобщи представителят на политическото крило на Хамас Гази Хамад. По думите му, от групировката са в непрестанен контакт с Катар и Египет и се поставят старания да се стигне до трайно преустановяване на огъня.

Вестник „ Вашингтон поуст “ оповестява, че израелските управляващи са подготвени да удължат краткотрайното помирение с още 2-3 дни. Според обявата израелските управляващи чакат през това време да реализират освобождението на по-голямата част от заложниците, държани от „ Хамас “.

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж съобщи, че страната му ще продължи военната си акция в Газа, с цел да унищожи „ Хамас “ след приключване периода за преустановяване на огъня. „ Нямаме безусловно никакъв различен избор, акцентира Нетаняху.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР