СподелиКризата с избора на председател на Столичния общински съвет продължава.

...
СподелиКризата с избора на председател на Столичния общински съвет продължава.
Коментари Харесай

Борис Бонев: Моята цел е ГЕРБ да не бъдат част от управлението на София

Сподели
Кризата с избора на ръководител на Столичния общински съвет продължава. И през днешния ден изборът на ръководител завърши без резултат и 56 общински съветници „ за “ съвещанието да се отсрочи за 25 януари.

Работата на градския парламент на София остава блокирана, като за излаз от рецесията се разискват два разновидността.

Тази заран в изявление за Българската национална телевизия Борис Бонев от „ Спаси София “ разяснява, че и двата разновидността са краткотрайни.
Единият е концепция на ПП-ДБ и „ Спаси София “ за ротационно председателство, в границите на 1 година. Вторият – краткотраен ръководител до гласуването на бюджета на общината “, изясни той.



Според него обаче разновидността с ротацията не е добър, само че нетрадиционните решения се постанова да бъдат правени, с цел да се откри излаз от рецесията.

„ Когато си предложил за ръководител индивида с най-вече преференции и лидер на листата на спечелилата най-вече партии е отритнат, приказвам за себе си, когато сме предложили другите да излъчат претендент, когато след шестото съвещание няма определен ръководител и не сме подкрепени – постанова се да създадем по-нетрадиционни оферти.

Ротацията дава опция евентуални участници да получат сигурност, че всеки ще има опцията и сигурността да се изяви.

Най-голям ужас обаче провокира моментът, когато пожелаваме да бъде подписан документ за промените и политиките, които ще се създадат в София “, сподели Борис Бонев.

Той акцентира, че упоритостта му е да се образува реформаторско болшинство без присъединяване на ГЕРБ.

„ Няма по какъв начин тези, които са управлявали 18 години София, внезапно да станат почтени, некрадливи, кардинални, работливи. Нека обикалят и се снимат. Видях по какъв начин вадят павета на „ Света Неделя “.

Какво ще е държанието на ГЕРБ – едва ме интересува.

Моята цел е ГЕРБ да не бъдат част от ръководството на София. Това не е персонална вендета против Бойко Борисов или някоя персона от ГЕРБ. Тук въпросът е, по какъв начин си представяте, в случай че ГЕРБ вземат участие в ръководството да се създадат промени, които ще прекратят приключването на пари във компании, близки до партията? Не си го представям “, уточни Бонев.

„ Всички останали, които не са били част от ръководството на София през последните 18 години, би трябвало да имат късмет да покажат и да потвърдят, че могат да ръководят, да реализират резултати “, добави той.



Бонев разяснява и причините на Българска социалистическа партия за отвод от поддръжка.

„ Нали никой не си мисли, че този вид предложения, не са съгласувани с хората, които ще ги получат. Защо реакцията е такава? Паметникът на Съветската войска е съборен, няма да се върне, в случай че Българска социалистическа партия решат да застинат някъде сред 7-15 декември и там да си останат, могат да го създадат.

Нашият апел е да изберат на коя страна застават. На страната, на тези, които са докарали София до това състояние или са подготвени, като партия, която 35 години не е управлявала София, да поеме отговорност “, разяснява той.

Общинският консултант засегна и тематиката за непочистените от снега и леда тротоари в София.

„ По-голямата част от тротоарите в София са обвързване на притежателите на постройките, пред които са тези тротоари да ги почистят. Където тротоарите са обвързване на Столична община, към този момент съм изискал инспекция дали е почистено и има ли наложени санкции. “

Анализ и ограничения за усъвършенстване ще се вземат, даде обещание Борис Бонев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР