СподелиИзраел днес ще изпрати в Катар високопоставена делегация, оглавявана от

...
СподелиИзраел днес ще изпрати в Катар високопоставена делегация, оглавявана от
Коментари Харесай

Израел предлага шестседмично примирие в ивицата Газа срещу освобождаването на 40 заложници

Сподели
Израел през днешния ден ще изпрати в Катар високопоставена делегация, ръководена от шефа на тайните служби Мосад, която би трябвало да договаря посредством медиатори с „ Хамас “ за обезпечаване на шестседмично помирение в линията Газа, по време на което палестинските екстремисти да освободят 40 заложници, заяви израелски чиновник, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преговорите могат да лишават минимум две седмици, сподели още източникът, като цитира усложнения, които задграничните делегати на „ Хамас “ могат да имат с връзката с групировката в обсадения анклав след повече от пет месеца война.

Припомняме, че предходната седмица „ Хамас “ сложи своите условия за прекъсване на огъня в анклава, които включват евакуиране на израелските въоръжени сили от крайбрежната територия, връщане на изселените палестинци на местата, където са живеели, замяна на палестински пандизчии за израелски заложници, държани от „ Хамас “, както и достъп на филантропична помощ до локалното население.

Канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по-късно назова предложенията по договорката за заложниците нереалистични, само че сподели, че делегация ще отпътува за Катар, с цел да разиска позицията на Израел по отношение на евентуално съглашение.

Междувременно израелската войска заяви през днешния ден, че още веднъж разполага войски в региона на болница „ Аш Шифа “ в град Газа, съобщи ДПА.

„ Прецизна интервенция “ се организира в региона на болница Аш Шифа, оповестиха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) в обява в Телеграм в ранните часове на днешния ден. От ЦАХАЛ обявиха, че разследваща информация сочи, че високопоставени членове на палестинската формация „ Хамас “ употребяват мощно развалената болница „ за осъществяване и поощряване на терористична активност “.

Израелските военни нахлуха в болничното заведение „ Аш Шифа “ в средата на ноември макар всеобщите интернационалните рецензии. От ЦАХАЛ обявиха, че са разкрили тунелен комплекс на „ Хамас “ там.

Израел стартира война в линията Газа, откакто „ Хамас “ предприе невиждана офанзива против еврейската страна на 7 октомври 2023 година, при която починаха към 1200 души, множеството от тях цивилни.

От началото на войната преди повече от пет месеца на палестинска територия са убити над 31 000 души, по данни на палестинските здравни управляващи. Около 73 680 са ранените.

Лидерите на Израел споделят, че задачата на военните интервенции е заличаване на групировката „ Хамас “, която ръководи Газа от 2007 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР