СподелиИранските власти съобщиха за седем загинали при въздушните удари, нанесени

...
СподелиИранските власти съобщиха за седем загинали при въздушните удари, нанесени
Коментари Харесай

Пакистан нанесе удари на територията на Иран

Сподели
Иранските управляващи оповестиха за седем починали при въздушните удари, нанесени в страната тази нощ от пакистанските въоръжени сили, съобщи Франс прес, инофрмира Българска телеграфна агенция.

Пакистан атакува иранско гранично село с ракети, разгласи иранската държавна телевизия.

Заместник-губернаторът на провинция Систан и Белуджистан Алиреза Мархамати сподели, че са били убити „ три деца и четири дами “. Всички те не са били ирански жители, добави той.

По-рано пакистанското министерство на външните работи удостовери, че военновъздушните сили на страната са нанесли тази нощ удари в прилежащ Иран. В известието се показва, че тяхна цел са били „ укрития на терористи “, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Ударите бяха осъществени след иранските ракетни удари във вторник в югозападната пакистанска провинция Белуджистан, при което бяха убити две деца.

„ Тази заран Пакистан предприе поредност тясно координирани и целенасочени високоточни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан “, разгласи пакистанското външно министерство.

По негови данни при интервенцията „ са премахнати няколко терористи “.

„ Пакистан изцяло зачита суверенитета и териториална целокупност на Ислямска република Иран “, написа още в изказването.

В отговор на питане от Агенция Франс Прес източник от пакистанското разузнаване единствено удостовери, че са нанесени удари по антипакистански групировки на иранска територия.

Ирански държавни медии оповестиха за няколко детонации покрай югоизточния град Сараван покрай границата.

Отношенията сред Иран и Пакистан са белязани от неустойчивост, само че въздушните удари тази седмица са най-сериозният случай от години, отбелязва Ройтерс. Агенция Франс Прес показва, че всяка от двете страни постоянно се упреква другата, че разрешава на размирен групировки да работят от нейна територия против прилежащата страна.

Вчера Пакистан отзова своя дипломат от Иран и реши да не разрешава на иранския му сътрудник, който е в родината си, да се върне в страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР