СподелиИма раздадени милиард и 700 милиона на строителни фирми с

...
СподелиИма раздадени милиард и 700 милиона на строителни фирми с
Коментари Харесай

Йордан Иванов, ПП-ДБ: Раздадени са 1,7 млрд. лева на фирми, а няма метър асфалт или керемида

Сподели
Има раздадени милиард и 700 милиона на строителни компании с анекси, спомагателни заплащания по контракти, без отсреща да се получи нито метър асфалт, нито една керемида. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ Йордан Иванов от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “.

„ Видимо е, че пари за един има, за различен няма. 2 милиарда и 100 милиона са декларираните индексации. Министрите са имали власт сами да вземат решение на кого да разпределят тези пари. Това е било обвързване на компаниите в границите на главния контракт. Надплатените пари били за това, че материалите поскъпвали, само че аз персонално виждам противоположното – дефлация “, изясни той.

„ Има случаи, когато са раздавани индексации при 100% заплатен задатък по контракти. Държавата заплаща на компанията всички пари в задатък, по-късно още, че са поскъпнали материалите, а тя е можела да си ги купи още преди “, уточни още Йордан Иванов.

„ От ГЕРБ назоваха парите за строители „ мазнинки “ в бюджета, трансформирали са се в телешки стекове “, сподели още той.

„ ГЕРБ са обезпокоени, че този път не могат да купуват гласове, брокерите са при ДПС-Ново начало “, счита Йордан Иванов.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР