СподелиИма достатъчно време до 8 април, за да бъдат насрочени

...
СподелиИма достатъчно време до 8 април, за да бъдат насрочени
Коментари Харесай

Д-р Ваня Нушева само за ДЕБАТИ: Има достатъчно време за насрочване на избори „две в едно“

Сподели
Има задоволително време до 8 април, с цел да бъдат планувани избори „ две в едно “. Това предвижда в изявление за ДЕБАТИ политологът Ваня Нушева.

„ Не са състоятелни причините, че няма време за образуване на избори „ две в едно “. Достатъчно време има до 8 април, с цел да бъдат подхванати дейности, които да доведат до насрочването на изборите на 9 юни и за европейски парламент, и за народен парламент “, счита политологът.

По думите на доктор Нушева изборите „ две в едно “ биха обезпечили по-висока изборна интензивност и надлежно по-висока представителност на Народното събрание.



„ Нали си представяте, че тогава, когато се провеждат избори в продължение на няколко седмици в сегашния политически подтекст, българските гласоподаватели не биха показали онази степен на подготвеност още веднъж да отидат на избори. Разделянето на изборите би довело до по-ниска изборна интензивност “, сподели политологът.

Според нея избори на обособени дати освен ще доведат до по-високи финансови разноски и затруднения в администрирането на изборния развой, само че и до по-ниска изборна интензивност.

„ Едва ли имаме потребност от сходно решение в сегашния миг “, е на мнение Ваня Нушева, като по думите ѝ при разграничени избори се разчита най-вече на твърдите партийни ядра и по-голяма индиферентност на останалите гласоподаватели.

„ Аргументът за това, че би трябвало да бъдат разграничени изборите, тъй като това е рекомендация от европейските институции, има своето съображение, само че не би трябвало да забравяме наред с това, че целият политически живот сега, цялата полемика е фокусирана върху



метода, по който ние следва да организираме нашия политически живот, какви ще бъдат целите в развиването на страната. Нали никой не би трябвало да се съмнява, че предизборната акция и за европейските избори ще бъде доминирана от тематики, които са напълно свързани с българския политически живот “, сподели още тя.

Цялото изявление с Ваня Нушева четете на следващия ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР