СподелиГригор Димитров се класира за третия си полуфинал през 2024

...
СподелиГригор Димитров се класира за третия си полуфинал през 2024
Коментари Харесай

Григор се измъчи с корав „казахстнанец“, но стигна трети полуфинал за годината

Сподели
Григор Димитров се класира за третия си полуфинал през 2024 година, откакто преодоля мъчно с руснака Александър Шевченко, който играе за Казахстан, на шампионата в. Нашият тенисист се налоси със 7:6 (2), 3:6, 6:4, за малко над два часа игра.

Още в първия сет Шевченко, 57-и в международната класация, образно показва, че няма да бъде единствено спаринг сътрудник. Той сподели на най-хубавия ни тенисист, че неслучайно съкруши третия в схемата Холгер Руне в предходния кръг.

След доминация на сервиращите, Григор взе връх в тайбрека и го завоюва със 7-2 точки. В началото на втората част обаче първата ни ракета позволи пробив. Българинът имаше две точки за връщане на брейка в деветия гейм, само че Шевченко се оправи и материализира петия си сетбол.

В решителния трети сет двамата още веднъж бяха доста солидни на сервис, преди да се стигне до десетия гейм, в който казахстанецът се пропука и загуби подаването си на нула, а с това и мача.
Григор направи съвсем два пъти
по-малко асове от противника, който имаше преимущество и при уинърите. В последна сметка 32-годишният хасковлия ликува за третия си полуфинал през годината, освен това от четири шампионата. Димитров не съумя да стигне най-малко до последните четири само на Аустрелиън Оупън, където отпадна рано от Нуно Боржеш.

Досега нашият тенисист има купа в Бризбейн и изгубен край в Марсилия, където отстъпи на Юго Умбер. Сега в спор за място на трети край той ще играе с спечелилия от мача сред Алекс Де Минор (5) и Андрей Рубльов (2).

Миналата година той отстъпи на тази фаза на Даниил Медведев. Топ ракетата ни събра 2925 точки за международната класация и е единствено на 65 от деветия в света Стефанос Циципас.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР