СподелиГригор Димитров победи Даниел Алтмайер във втория кръг от турнира

...
СподелиГригор Димитров победи Даниел Алтмайер във втория кръг от турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров е на четвъртфинал в Бризбейн

Сподели
Григор Димитров победи Даниел Алтмайер във втория кръг от шампионата от сериите АТР 250 в Бризбейн. Българинът, който е подложен под номер 2 в схемата се наложи с 6:1, 6:2 и записа трети триумф над германеца в дуелите посред им.

Димитров стартира нападателно дуела и не даде време на противника си да се опомни. За 20-ина минути мощна и разнообразна игра Григор завоюва първите пет гейма, съобщи БНР. След това при 5:1 сервираше за сета и го направи с гейм на нула. Тази част продължи единствено 28 минути. 32-годишният българин осъществя и 12-те си точки при разигран първи сервис като три от тях бяха асове.

Мачът продължи по същия метод и във втората част. Димитров проби в третия гейм на нула и след това затвърди за 3:1, с което отчая съперника си.Той имаше брейкбол и в петата игра, само че Алтмайер се избави с точка от начален удар. Гришо още веднъж проби за 5:2 и по-късно сервираше за място на четвъртфиналите. В него германецът поведе с 40:15 с първите си брейкболи в дуела, само че българинът ги „ изтри “, а по-късно отрази и трета точка за пробив. После с мощен сервис Димитров стигна до мачбол и го осъществя неотложно.

Следващият противник на хасковлията е Ринки Хиджиката от Австралия. Намиращият се на 71-ото място в международната класация тенисист се наложи над приятеля на Катержина Синякова Томаш Махач от Чехия след 5:7, 6:2, 7:6(4), като направи 11 аса при 4 двойни неточности.

Димитров и 22-годишният Хиджиката не са се срещали до този миг.

На Григор му следва през днешния ден още един дуел, който е от четвъртфиналите на двойки. На корт №10 в Бризбън Димитров и американецът Себастиан Корда се изправят против вторите сложени Лойд Гласпуул (Великобрания) и Жан-Жулиен Ройер (Нидерландия).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР