СподелиФранция е вторият полуфиналист на Евро 2024. В повторение на

...
СподелиФранция е вторият полуфиналист на Евро 2024. В повторение на
Коментари Харесай

Франция е полуфиналист на Евро 2024 след драма и победа с дузпи срещу Португалия

Сподели
Франция е вторият полуфиналист на Евро 2024. В повтаряне на финала от шампионата през 2016 година „ петлите “ се постановиха трагично с 5:3 след осъществяване на дузпи против Португалия. Воденият от селекционера Дидие Дешан състав взе реванш за провалянето си против иберийците преди осем години, а това беше последният дуел за Кристиано Роналдо на европейски шампионати. В постоянното време и продълженията противниците направиха тъждество 0:0, а Испания чака французите в идната фаза на шампионата в Германия.

В първите близо 10 минути от дуела в Хамбург нямаше рискови положения в двете наказателни полета и играта се развиваше най-вече в центъра на терена.

След малко повече от четвърт час игра пристигна първият шут в мача. Бруно Фернандеш би от далечна отдалеченост, само че се получи рикошет и последва ъглов удар, от който не се стигна до сериозна заплаха.

В 21-ата минута „ петлите “ пробваха да отговорят с опит за гол от съществено разстояние на Тео Ернандес, само че вратарят Диого Коща сподели добър инстикт и избави умерено.

Последваха спокойни моменти, в които противниците се надиграваха тактически. В 42-ата минута Фернандеш стреля от фаул, топката мина над стената, само че не откри очертанията на вратата. Първата част приключи без голове на „ Фолкспаркщадион “.

Четири минути след почивката звездата Килиан Мбапе би от границата на наказателното поле, само че Коща нямаше проблеми и отново улови умерено кълбото.

В 60-ата минута Жоао Кансело изведе Фернандеш в наказателното поле и халфът на Манчестър Юнайтед насочи удар, избавен от Майк Менян. Малко по-късно и Кансело шутира, само че осъществяването му не беше тъкмо.

Три минути по-късно Леао подаде за Витиня, само че шутът на футболиста на Пари Сен Жермен не затрудни Менян, а незабавно по-късно Кристиано Роналдо се опита да се разпише, само че вратарят на Франция се намеси устойчиво.

В 66-ата минута Рандал Коло Муани се озова на добра позиция в наказателното поле, само че ударът му беше неакуратен.

След 71 минути игра „ петлите “ доближиха до най-сериозното си голово състояние. Топката доближи до Едуардо Камавинга и той стреля към десния ъгъл, само че шутът му мина точна около вратата.

Четвърт час преди края на постоянното време Усман Дембеле опитва да преодолее Коща с техничен изстрел от границата на наказателното поле, само че топката се озова в навън.

В 88-ата минута Н’Голо Канте би във вратаря Диого Коща.

Първото състояние в продълженията беше в интерес на иберийците. Кристиано Роналдо получи на доста добра позиция в наказателното поле, само че изпрати кълбото високо над вратата. В 101-ата минута Рафаел Леао не съумя да се възползва от положително центриране, откакто изстрелът му още веднъж беше блокиран.

На почивката сред двете продължения Килиан Мбапе беше сменен наложително от Брадли Баркола.

В 108-ата минута появилият се в игра като запаса Жоао Феликс беше доста покрай разкриване на резултата. Той засече центриране на Франсиско Консейсао, само че ударът му с глава срещна външната страна на мрежата. Точно преди да изтече второто продължение Нуно Мендеш също пропусна късмет да се разпише.

При дузпите всичките петима френски национали бяха точни от бялата точка, до момента в който 11-метровият удар на португалеца Жоао Феликс срещна страничната греда.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР