СподелиЕдинадесет бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в

...
СподелиЕдинадесет бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в
Коментари Харесай

115 са жертвите при атентата в Москва! 11 са арестувани

Сподели
Единадесет бяха задържани по отношение на осъщественото през вчерашния ден нахлуване в концертна зала в предградие на Москва, при което починаха 115 души, съобщи Франс прес. Ранени са 145-има.

Директорът на Федералната работа за сигурност (ФСС) осведоми президента Владимир Путин, че са „ арестувани 11 души, включително четирима терористи, взели директно присъединяване в атентата “, се споделя в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, обвинени, че са причинителите на офанзивата, са били задържани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, посочи по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти „ с украинската страна “.

Руските управляващи не показаха никакви доказателства за тези хипотетични връзки, а Украйна още през вчерашния ден отхвърли да е забъркана по какъвто и да било метод.

Москва не е коментирала изказванието на групировката „ Ислямска страна “, че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на обществени места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 година насам.

Според първичните резултати от следствието аргументите за гибелта на хората в концертната зала „ Крокус сити хол “ в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са „ огнестрелни рани “ и задушаване от дима, обявиха от Следствения комитет. Нападателите са употребявали „ автоматизирани оръжия “ и са запалили постройката със „ запалителна течност “, допълват следователите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР