СподелиДванадесетгодишно дете загина, след като беше простреляно в начално училище

...
СподелиДванадесетгодишно дете загина, след като беше простреляно в начално училище
Коментари Харесай

12-годишен застреля свой връстник в училище и рани още две деца

Сподели
Дванадесетгодишно дете почина, откакто беше простреляно в начално учебно заведение във финландския град Вантаа, северно от столицата Хелзинки. Две други 12-годишни деца са съществено ранени, заяви през днешния ден полицията, представена от ДПА.

Извършителят на нападението, също 12-годишен възпитаник, е арестуван пред учебното заведение и у него е намерено огнестрелно оръжие.

Тежко въоръжени служители на реда са отделили учебното заведение във Вантаа, в което учат 800 възпитаници, откакто получили сигнал за пукотевица малко след 9:00 часа тази заран.Според силите на реда задържането е минало без произшествия.

Ройтерс съобщи, като се базира на силите на реда, че все още няма други обвинени. При първичния разпит арестуваният признал, че той е стрелял. Извършителят ще бъде предаден на обществените служби, тъй като е прекомерно дребен, с цел да бъде арестуван в арест. Мотивите към момента не са ясни. Според полицията оръжието е било благосъстоятелност на родственик на обвинения.

Местните хора са помолени да стоят надалеч от учебното заведение, до момента в който полицията продължава с следствието.

Финландският министър председател Петери Орпо написа в обществената мрежа „ Екс “, че е „ надълбоко шокиран “ от стрелбата.

От началото на века във Финландия два пъти е имало смъртоносна всеобща пукотевица в образователни заведения. През ноември 2007 година 18-годишен възпитаник, въоръжен с полуавтоматичен револвер, открива огън в учебно заведение в южния град Туусула и убива девет души, преди да се самоубие. През септември 2008 година 22-годишен студент открива огън и убива 10 души с полуавтоматичен револвер в лицей в южния град Каухакьоки и също поставя завършек на живота си по-късно. След случаите Финландия стегна контрола върху огнестрелното оръжие. Повишена беше минималната възраст за искащи да имат оръжие и беше обещано право на полицията да ревизира претендентите за придобиването му, напомня Българска телеграфна агенция.

Според вътрешното министерство на Финландия в страната с население от 5,6 млн. души има повече от 1,5 млн. законно притежавани огнестрелни оръжия, благосъстоятелност на 430 хиляди души. Ловът и персоналното владеене на оръжие се считат за обичайни в страната.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР