СподелиДПС не участва в изпълнителната власт, няма да участва и

...
СподелиДПС не участва в изпълнителната власт, няма да участва и
Коментари Харесай

Пеевски: Ако „Трети март“ е проруска партия, ДПС никога няма да работи с нея

Сподели
Движение за права и свободи не взе участие в изпълнителната власт, няма да взе участие и нямаме предпочитание. Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание в отговор на журналистически въпрос дали от Движение за права и свободи са канили президента да влезе в „ сглобката “ по отношение на думите от през вчерашния ден на вицепрезидента Илияна Йотова. Той уточни, че въпросът е правилно да се зададе на ГЕРБ и ПП-ДБ.

В отговор на въпрос, че въпреки всичко Движение за права и свободи е част от парламентарното болшинство, Делян Пеевски сподели, че в случай че „ Трети март “ е проруска, Движение за права и свободи няма да работи с нея.

„ Не съм видял до момента да има партия. Като се сътвори „ Трети март “, виждам, че я основават, в случай че има диалози, ще забележим каква ще бъде тази партия, в случай че е проруска, както чакаме, в никакъв случай няма да работим с нея “, сподели националният представител. По думите му по-атлантическа партия от Движение за права и свободи няма в този парламент.

Попитан дали се тормози, в случай че прокуратурата разкрие сигнали и каузи за БТК, за „ Булгартабак “, за КТБ и други, както прикани президентът Румен Радев, Пеевски отговори, че всичко би трябвало да бъде проверявано.

„ Направил съм запитвания към този момент, чакам да получа някакви отговори. И се надявам да не се бави прекомерно доста, тъй като виждате че обществото се вълнува по тези въпроси – какво се случва в тъмната институция, цялостна с доста кеш “, подсети Пеевски.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че не е отправял оферта към президента да е част от „ сглобката “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР