СподелиДосегашният президент на Руската федерация Владимир Путин получи 85,13% от

...
СподелиДосегашният президент на Руската федерация Владимир Путин получи 85,13% от
Коментари Харесай

Путин печели президентските избори в Русия

Сподели
Досегашният президент на Руската федерация Владимир Путин получи 85,13% от гласовете след обработката на 100% от протоколите на изборите за държавен глава. Тези данни бяха оповестени на уеб страницата на съветската Централна изборна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки организация ТАСС.

Брой на териториалните изборни комисии е 128. Броят на териториалните изборни комисии, които са предали информация е 128. Резултатът на Путин Владимир Владимирович е 85,13% “, се споделя в изказването.

Кандидатът от партия „ Нов народ “ Владислав Даванков получи 6,65% от гласовете, Николай Харитонов от КПРФ – 3,84%, Леонид Слуцкий от ЛДПР – 2,83%. При отдалеченото електронно гласоподаване Путин получи 89,1%, Даванков – 4,4%, Харитонов и Слуцки – надлежно 3,3% и 3,2%.

При тези резултати Владимир Путин обезпечено побеждава на изборите и няма да има втори тур, показва ТАСС. За победа на първи тур на президентските избори е належащо претендентът да получи над половината от гласовете на участвалите гласоподаватели.

В Москва Путин побеждава с 89,1 %, на второ място е Даванков с 4,4 %, на трето и четвърто са надлежно Харитонов и Слуцки с 3,3 % и 3,2 %.

Путин печели с голяма преднина и изборите в районите на Донбас и Новорусия, оповестява ТАСС.

Владимир Путин печели 88,12 % от гласовете в Херсонска област след обработка на 100 % от протоколите, в Запорожка област – 92,83 %, в Луганската национална република – 94,12 на 100, а в Донецка национална република – 95,23 на 100.

Въпреки опасността от страна на Украйна, във всички райони изборната интензивност беше над междинната за Русия: в Новорусия тя надвиши 80 %, а в републиките на Донбас се приближи до 90 %, показва ТАСС.
Ако Путин на власт до 2036, той ще е управлявал по-дълго от мнозина от съветските владетели
Владимир Путин е роден на 7 октомври 1952 година в Санкт Петербург. След кариера в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и работа в Германия, той напуща тайните служби през 1991-ва и влиза в политиката. Става част от екипа на президента Борис Елцин, който го назначава за министър председател през август 1999.

Впоследствие, в последния ден на 1999-та година, Борис Елцин го назначава за изпълняващ длъжността президент на Русия. По-малко от четири месеца по-късно Владимир Путин печели президентските избори и остава на поста две четири годишни мандата сред 2000 и 2008.

Тогавашната Конституция на Русия не му дава право на три поредни мандата и Владимир Путин се връща на премиерския пост в интервала 2008-2012.

За собствен правоприемник като президент показва своя доближен Дмитрий Медведев, който печели изборите през 2008.

Владимир Путин се връща в Кремъл като държавен глава през 2012, като президентските мандати са удължени от 4 на 6 години. Печели изборите за поста и през 2018. През 2020-та година провежда референдум за ремонти в Коституцията от 1993-та. Промените са утвърдени с вота на 1 юли, а на 4-ти същия месец влизат в действие с автограф на президента. Една от тях му разрешава да остане на президентския пост още два шестгодишни мандата след 2024. Така той може да ръководи до 2036-та година. Тогава Владимир Путин ще бъде на 83 години.

Заедно с четири годишното спиране като министър председател, считано за официално, Владимир Путин е най-дълго управлявалият съветски водач след Йосиф Сталин за интервал от над един век. Сталин управлява най-голямата страна в света близо 31 години. Към момента Путин е на държавното кормило към 25 години и още през 2017-та година задмина лидерския интервал на Леонид Брежнев, който беше отпред към 17 години.

Ако остане на власт до 2036 -та година, Владимир Путин ще е управлявал към 36 години – с пет повече от Сталин.

Спрямо царския интервал от съветската история сегашният водач остава надалеч зад 50-те години на трона на Иван Грозни, както и зад Иван Трети и Петър Първи, управлявали по към 43 години. Към 2036-та година обаче ръководството на Путин по дълготрайност ще надвиши царуването на Екатерина Велика, останала на престола 34 години и 4 месеца сред 1762 и 1796 година, написа Българска национална телевизия.
Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия поздравиха Путин с успеха. Германия и Англия не
Лидери и водещи политици на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия поздравиха Владимир Путин с успеха му на президентските избори в Русия.

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега поздрави Путин за успеха.

„ В тези времена на неустойчивост и принуждение в свят, в който всички се нуждаем от мир, естетика и наслада, ние честваме неговия успех като принос към незаменимата непоклатимост на човечеството, с цел да продължи в най-хубавите условия да основава бъдещето “, се споделя в изказване на президента на Никарагауа, оповестено в неделя на портала 19digital, оповестява ТАСС.

„ Победата на Владимир Путин на президентските избори в Русия с огромната поддръжка на гласоподавателите приказва и за неговата победа във войната против груповия Запад “, съобщи президентът на Венецуела Николас Мадуро, представен от ТАСС.

Ръководството на Куба поздравява Владимир Путин за успеха му на президентските избори в Русия и се надява на усилване на връзките сред страните в бъдеще, съобщи министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес Париля, представен от ТАСС.

Президентът на Боливия Луис Арсе поздрави съветския си сътрудник Владимир Путин с преизбирането му и назова успеха му удостоверение на единството на съветския народ, съобщи ТАСС.

„ От Боливия изпращаме най-искрени поздравления на Владимир Путин, който беше избран отново за президент на Русия. Неговата уверена победа удостоверява единството на смелия съветски народ към суверенитета и непрекъснатото развиване “, написа Луис Арсе в обществената мрежа Екс.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави съветския президент Владимир Путин за преизбирането му, съобщи ДПА, като се базира на изказване на говорителката на Щайнмайер пред в. „ Тагесшпигел “.

„ Няма да има писмо до Путин “, е декларирала говорителката Керстин Гамелин, представена от ДПА.

В обява в неделя в обществената мрежа Екс президентът на Германия написа:

„ Днес аз мисля за хората в Русия, които се борят за независимост и народна власт и които живеят в непрекъсната заплаха от режима на Путин. Ние няма да забравим тези смели хора “.

Германското външно министерство съобщи по-рано в същата обществена мрежа: „ Псевдоизборите в #Русия не са нито свободни, нито почтени, а резултатът не изненадва никого. Управлението на Путин е властническо, той разчита на цензура, репресии и принуждение “.

ДПА напомня, че на предходните президентски избори през 2018 година Щайнмайер поздрави Путин.

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън осъди изборите в Русия, на които президентът Владимир Путин ускори хватката си върху властта, откакто бе потисната всякаква действителна съпротива, оповестява още ДПА.

Външният министър на Англия съобщи, че „ не по този начин наподобяват свободните и почтени избори “.

Независимото наблюдаване на изборите беше извънредно лимитирано, като Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) не беше поканена да следи тридневния избор, отбелязва организацията.

Камерън написа в Екс: „ Избирателните секции в Русия затвориха след противозаконното осъществяване на избори на украинска територия, неналичието на избор за гласоподавателите и неналичието на без значение наблюдаване от страна на ОССЕ. Не по този начин наподобяват свободните и почтени избори “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР