СподелиДнес в цялата страна продължават възпоминателните церемонии по повод 151-вата

...
СподелиДнес в цялата страна продължават възпоминателните церемонии по повод 151-вата
Коментари Харесай

Продължават възпоменателните събития по повод 151 години от гибелта на Васил Левски

Сподели
Днес в цялата страна не престават възпоминателните церемонии във връзка 151-вата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В родния град на Левски Карлово годишнината ще бъде маркирана с протест поклонение.

В Ловеч довечера се провежда обичайното Национално възпоменателно факелно шествие в памет на Апостола на свободата Васил Левски, тази година под надпис „ 151 години величие “.

От 8:30 часа е туристическият поход „ По стъпките на Апостола “ от Ловеч до Къкринското ханче, през местността Пази мост, проведен от туристическо сдружение „ Стратеш “. След това представители на районни клубове при Национално сдружение „ Традиция “ ще показват възстановка на залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче. Там ще се състои и гражданско поклонение пред паметника на Апостола, с присъединяване на възпитаници от ОУ „ Васил Левски “.

В София от 17.00 часа ще се проведат архиерейска панихида в храм „ Света София “ и възпоменателна гала пред паметника на Васил Левски в София в 18.00 часа. По време на церемонията възпоменателно слово ще произнесат президентът Румен Радев, кметът на София Васил Терзиев и ректорът на Софийския университет проф. Георги Вълчев.

Възпоменателна гала във връзка 151-вата годишнина от гибелта на Васил Левски ще има и пред паметника му в парка на Военната академия. Домакин на проявата е началникът на академията генерал-майор Тодор Дочев. Паметникът на Левски във Военната академия е открит през 2016 година по самодейност на военно-патриотични организации.

В Столичната библиотека се открива документална галерия.

На 18-и февруари се навършват 151 години от обесването на Васил Левски, именуван още Апостола на свободата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР