СподелиДнес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо

...
СподелиДнес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо
Коментари Харесай

Мащабни инвестиции за близо 1 млрд. лв. и разкриване на стотици работни места, обяви премиерът Денков

Сподели
Днес ще разгледаме няколко огромни вложения, които са за близо 1 милиарда лв., сподели министър председателят Николай Денков при започване на днешното седмично държавно съвещание.

„ В Плевен ще се разшири стъкларският цех „ Рубин “. Ще се построи 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи, с фокус върху новаторски артикули и понижаване на въглеродните излъчвания. Реализацията на инвестицията ще сътвори над 150 работни места в община Плевен “, заяви министър председателят.

„ Друг основен план е за пловдивската община Марица. „ Шнайдер Електрик България “ планува построяването на интелигентна индустриална постройка, с новаторски технологии и възобновими източници на сила “, добави Денков.

Той уточни, че това ще бъде първото сходно дружество в Централна и Източна Европа. Инвестицията е за 107 млн. лв. и планува основаването на най-малко 105 нови работни места, стана известно от думите на Денков.

„ В Шумен „ Алкомет “ ще разшири алуминиевото си произвеждане с инвестиция от 136 млн. лв.. Това ще сътвори 136 нови работни места. Проектът цели производството на нови алуминиеви сплави за електрически автомобили и разширение на продукцията за автомобилопроизводство и слънчеви панели. Има и няколко други сходни точки от дневния ред “, сподели още министър председателят при започване на държавното съвещание.

Според него най-хубавата обществена стратегия за хората е да им бъдат обезпечени работни места с положително възнаграждение.

„ Оттам идва и една от най-важните задачи на държавното управление. Това е да обезпечи вложители, които могат да основат висока добавена стойност, оттова и по-добри заплати за работещите. Това са вложения освен за България, това са вложения в българите “, счита министър-председателят.

Той напомни и за показаното през вчерашния ден желание на белгийски вложител, който планува да влага към 1,1 милиарда евро в три български района – Стара Загора, Пловдив и Бургас, създавайки нови 1200 работни места.

„ Това е методът да догоним междинните заплати в Европа. Това е пътят към естествения европейски живот “, сподели в умозаключение министър председателят Николай Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР