СподелиДнес ще бъде демонтиран светофарът при 41-ви км на Южната

...
СподелиДнес ще бъде демонтиран светофарът при 41-ви км на Южната
Коментари Харесай

Махат светофар на Южната дъга на Околовръстния път в София

Сподели
Днес ще бъде демонтиран светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския околовръстен път, който е наоколо до хипермаркет „ Технополис “.

Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Дейностите ще се правят сред 10:00 и 16:00 ч. и в сектора в двете направления ще бъде лимитирано прекосяването в изпреварващата лента. Скоростта ще е лимитирана до 50 км/ч, прецизира Българска телеграфна агенция.

Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават пътната сигнализация.
Възможни са усложнения в придвижванeто заради ежедневния натоварен трафик
по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба, предизвестиха от пътната организация.

Светофарът е инсталиран преди построяването на пътен възел „ Младост “, почнало през 2019 година С стартирането, преди към две години, на правата от Южната дъга сред автомагистрала „ Тракия “ и ж. к. „ Младост “, отпада нуждата придвижването в сектора да се контролира със светофарна уредба.

С демонтирането ѝ ще се улесни пътуването към Автомагистрала „ Тракия “, ще се увеличи сигурността и пропускателната дарба на трасето, ще се лимитират и предпоставките за пътни произшествия, обясниха от АПИ.

В сектора при 41-ви км ще бъде сложена мантинела, с която физически ще бъдат разграничени двете платна за придвижване. Трафикът в посока ж. к. „ Младост “ ще се реализира както и до момента посредством пътен възел „ Младост “.

Регионалният министър Андрей Цеков заяви, че до 5 март се одобряват предложения за избор на архитект за уголемен абстрактен план за рационализация на пътя Монтана – София с създаване на тунел под Петрохан.

Съществуващият все още план е непредвидлив и неработещ, непризнат от екологична позиция, тъй като планува двулентов път, който няма да промени качествено транспортната съгласуваност, изясни министърът и добави, че се планува създаване на 84-километрова пътна права с по-голям габарит – четирилентов, и планова скорост 120 км/час.

Трасето ще стартира от обхода на Монтана и ще се свърже със Софийския околовръстен път.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР