СподелиДнес се навършват 100 дни от началото на войната между

...
СподелиДнес се навършват 100 дни от началото на войната между
Коментари Харесай

100 дни война: Нетаняху убеден в победата, протест иска оставката му

Сподели
Днес се навършват 100 дни от началото на войната сред Израел и Хамас. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести – „ Никой няма да ни спре! “

Конфликтът провокира филантропична рецесия, убитите в Ивицата Газа по данни на Хамас са 23 хиляди души, а по-голямата част от палестинската територия е в руини след израелските бомбардировки, напомня Българска национална телевизия.

През последните седмици се ускориха опасенията и от разгръщане на спора – първо с убийството на втория човек в йерархията на Хамас в Бейрут, а след това и с нанесените от Съединените щати и Англия удари против хутите в Йемен.

Израелският министър-председател увери, че военните интервенции към този момент са създали допустимо „ елиминирането на множеството военни подразделения на Хамас “ на палестинска територия.

По мотив заведеното дело от Южна Африка в Международния съд в Хага по обвиняване в геноцид в Газа Нетаняху предизвести:

„ Днес стават 100 дни – 100 дни от ужасния ден, в който наши жители бяха отвлечени и убити. Продължаваме войната до тотална победа, до момента в който реализираме всичките си цели – елиминация на Хамас, връщане на всички заложници и гаранции, че Газа в никакъв случай към този момент няма да е опасност за Израел. Ще възстановим сигурността, както на юг, по този начин и на север. Никой няма да ни спре – нито Хага, нито оста на злото, нито някой различен “, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

В същото време няколко хиляди протестиращи се събраха в Тел Авив нощес, с цел да изискат оставката на премиера Бенямин Нетаняху, обвинявайки държавното управление му, че не прави задоволително, с цел да върне вкъщи заложниците, които „ Хамас “ към момента държи в линията Газа, съобщи ДПА.

Протестът се организира в навечерието на стотния ден от началото на войната в Газа, провокирана от най-тежкото кръвопролитие в историята на Израел, осъществено от „ Хамас “ и други екстремистки групировки.

На 7 октомври предходната година те убиха към 1200 души в израелските гранични региони покрай Газа и отвлякоха към 240 души в палестинския анклав, напомня Българска телеграфна агенция.

В отговор Израел подложи Газа на обстрел и стартира сухопътна атака в линията. По време на прекратяването на огъня през ноември 105 заложници бяха освободени в подмяна на 240 палестински пандизчии, само че от този момент има малко признаци на вяра за фамилиите на към момента арестуваните.

Близо 24 000 палестинци починаха по време на акцията на Израел за елиминиране на „ Хамас “ от Газа, по данни на здравните управляващи в следения от ислямистката група анклав.

Популярността на Нетаняху внезапно спадна след всеобщите убийства на 7 октомври, като израелската общност го упрекна, че не е подготвил задоволително добре силите за сигурност за сходна офанзива. Опитът на Нетаняху, който оглавява държавна коалиция, включваща ултрарелигиозни и крайнодесни партии, да прокара извънредно противоречива правосъдна промяна също провокира вълна от всеобщи митинги предходната година, напомня ДПА.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР