СподелиДепутатите от бюджетната комисия приеха с 13 гласа за“ за

...
СподелиДепутатите от бюджетната комисия приеха с 13 гласа за“ за
Коментари Харесай

Бюджетът мина на първо четене в ресорната комисия

Сподели
Депутатите от бюджетната комисия одобриха с 13 гласа „ за “ за първо четене Закона за държавния бюджет. Текстовете бяха подкрепени от Политическа партия Демократична България, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Партиите ще вършат оферти за промени в план-сметката преди второто четене.

От ГЕРБ-СДС дефинираха бюджета като “компромисен ” като главната им рецензия беше обвързвана с размера на недостига. В бюджета той е заложен на 3%. От ГЕРБ упорстват да е по-нисък.

От Движение за права и свободи оповестиха, че в противен случай – поддържат високия недостиг, в случай че се употребява за вложения.

Остро против бюджета възразиха от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия за България и Има Такъв Народ. Мотивите – незадоволително развитата обществена политика и високото равнище на дълг.

Предстои депутатите от бюджетната комисия да гласоподават за първо четене и законите за бюджетите на здравната каса и държавното публично обезпечаване.

В същото време Здравната комисия в Народното събрание отхвърли на първо четене законопроекта за бюджета на Здравната каса (НЗОК).

Само депутатите от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ поддържаха плана.

Депутатите от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили гласоподаваха с „ въздържал се “.

Техният представител и ръководител на комисията проф. Костадин Ангелов аргументира това с опита посредством плана на бюджета да се създадат основни промени във действието на системата, като прекачване на пълномощия от здравния министър към шефа на Здравната каса и ограничение на сключването на нови контракти сред фонда и лечебни заведения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР