СподелиБългария е парламентарна република и трябва да приветстваме всяка една

...
СподелиБългария е парламентарна република и трябва да приветстваме всяка една
Коментари Харесай

Денков: Ако нова партия се оглавява от президентството, това би било притеснително

Сподели
България е парламентарна република и би трябвало да приветстваме всяка една демократична форма.

Това, което би ме тормозило е, в случай че се окаже, че това е партия, която се оглавява безусловно или недиректно от президентството, тъй като това би било директно нарушаване на конституцията.

Много значимо е да бъде изчистено кой с каква роля работи.

Това разяснява пред публицисти в Брюксел българският министър председател акад. Николай Денков.

Той е безапелационен, че не е имало отправяни предложения към президента да взе участие в „ сглобката “.

„ По никакъв метод от „ Продължаваме Промяната “ или от „ Демократична България “ не е отправяно такова предложение. След като господин Борисов сподели през вчерашния ден, че и от тяхна страна не е показано, това значи, че някой си е измислил съответния сюжет “, разяснява Денков.

Премиерът разяснява и работата на министрите. Той разгласи, че към този момент са почнали диалозите с Мария Габриел и ръководителите на партиите, които поддържат ръководството за рокади в кабинета при ротацията.

Според него те би трябвало да бъдат лимитирани.

„ Смените на министри би трябвало да бъдат напълно лимитирани, там където е належащо или когато самият министър го желае, както е случая със здравния министър “, изясни Денков.

По-рано денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски насочиха рецензии към работата на доста от министрите.

В коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че резултатите от анализите на работата на министерствата не са положителни и предстоят съществени диалози по тематиката. Той подлага на критика министри и сътрудниците си от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че самонадеяно са почнали да мислят за ротацията.

„ Много от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари, обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно, или за единствено тяхно. Чувам за приготовление на командировка в Щатите.

Една голяма делегация да харчи държавни пари за нещо, което да пропагандира, че са свършили те, в случай че това не е по този начин “, съобщи Бойко Борисов.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски уточни, че към момента не се е срещнал с резултатите от оценката на работата на министрите, само че посочи, че към този момент има наблюдения върху работата им. Пеевски поддържа Борисов рецензиите му, че „ някои министри са се трансформирали в партийни секретари “:

„ Според мен, това се случва, което е доста неверно, а тези министри са министри на България и би трябвало да си правят работата за страната и за българските жители, и да работят за хората.

А не да вървят в командировки като някакви партийни деятели, тъй като виждам към този момент, че Президентството се е трансформирало в централа на партия. Партията на това лице се споделя „ Трети март “. Да излиза от столчето си и да почва да работи на терена. Изборите са с хора “, разяснява Пеевски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР