СподелиАмериканският президент Джо Байдън подписа закона за бюджета за отбрана

...
СподелиАмериканският президент Джо Байдън подписа закона за бюджета за отбрана
Коментари Харесай

Байдън подписа рекорден бюджет за отбрана, $800 млн. са предвидени за Украйна

Сподели
Американският президент Джо Байдън подписа закона за бюджета за защита на Съединени американски щати за следващата година.

Той е в размер на 886 милиарда $, откакто предходната седмица той беше признат от двете камари на Конгреса, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Бюджетът за защита на Съединени американски щати за 2024 година е рекорден за историята на страната, като в него са включени разноски за

военна помощ за Украйна в размер на 800 млн. $,

както и средства за въздържане на Китай в Индийско-тихоокеанския район.

На този декор френски сенатор прикани за доставката на повече муниции и дронове за Украйна.

Седрик Перен, ръководител на комисията по защита на френския Сенат, беше на посещаване в Киев. След завръщането си той съобщи, че тези доставки са от „ незабавна нужда “.



„ Същественият извод, който си направихме от това пътешестване, е незабавната нужда да ги снабдим с муниции и безпилотни летателни апарати “, съобщи той, откакто прекара една седмица в Полша и Украйна с делегация от френски сенатори, написа Българска телеграфна агенция.

„ Руснаците се пробват да ги изтощят, като всеки ден изстрелват хиляди 155-милиметрови снаряди на бойното поле… и от време на време жертват по хиляда дрона дневно против украинците “, твърди Седрик Перен.

„ Франция създава 20 000 155-милиметрови снаряда годишно, само че това е незадоволително “, разяснява сенаторът в миг,



когато Париж изиска от производителите си да възприемат логиката на „ военната стопанска система “, с цел да могат да доставят муниции на Украйна и да попълнят френските ресурси.

В същото време, що се отнася до дроновете, „ имаме потребност от всеобщо произвеждане и самопожертвователност. В момента сме в развой на смяна на софтуера ни, само че това е незабавно “, акцентира Перен.

Комисията по външни работи и защита на френския Сенат ще разгласява отчет за тази задача в Украйна на 17 януари, показва Агенция Франс Прес.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР