СподелиАдминистративния съд – София град е отменил заповедта на областния

...
СподелиАдминистративния съд – София град е отменил заповедта на областния
Коментари Харесай

Нещата бързо се пренаредиха отначало: Съдът върна „Евролаб“ на „Капитан Андреево“

Сподели
Административния съд – София град е отменил заповедта на регионалния шеф на Хасково, с която през февруари 2023 година компанията „ Евролаб 2011 “ беше изгонена от здания на пункта „ Капитан Андреево “, оповестява Bird.bg.

Това удостовери по-рано през днешния ден и депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.
„ Съдът е възстановил лабораторията „ Евролаб “ на „ Капитан Андреево “. Ето това е обликът на новата власт “, сподели той пред медии.
Случаят със скандалната „ златна лаборатория “ на граничния пункт се разгоря в държавното управление на Кирил Петков през 2022 година, когато стана ясно, че свързаната с наркобарона Христофорос Аманатидис-Таки „ Евролаб “ прибира милиони от активност на границата.

Този достъп е даден от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) на компанията при държавните управления на ГЕРБ.

Управител на „ Евролаб “ е Васил Димитров, преди този момент чиновник на компанията „ Интерпред Евролоджистик “, която е предходният дълготраен наемател на пространствата.

Проверка на Bird демонстрира, че в поредицата от свързани компании излизат имената на Христофорос Аманатидис-Таки, доближеният до някогашната формация ВИС Красимир Каменов-Къро (убит през май 2023г.), обвързваният с него Размиг Чакърян и Мирослав Петков, който „ Капитал “ свързва с някогашни общински чиновници от ГЕРБ.

С решение от 25 март съдът почита молбата на компанията да се върне в пет от шестте здания.

Единствено няма право да употребява постройка, предопределена за инспекция на артикули, съдържащи скотски артикули, които не са за човешка консумация, написа „ Дневник “.

На 19 май 2022 страната пое фитосанитарния надзор, а дни по-късно депутатът от „ Продължаваме промяната “ Михал Камбарев съобщи, че на граничния пункт била основана зона на безотговорност, тъй като мястото, където се е правил санитарно-ветеринарният надзор, било единственото без камери.

През март 2023 година от граничния пункт служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пък съобщи, че управляващите са подхванали дейности за наложително изземване на пространства, които не се употребяват по предопределение от частната компания.

В края на февруари тази година беше открита държавна лаборатория, само че товаро-разтоварната активност още веднъж се прави от частни компании след решение на Върховния административен съд от края на 2023 година

До средата на февруари, съгласно информация от БАБХ, „ Евролаб “ не е измежду тях, защото ѝ е отхвърлен достъп.

В същото време зам.-министър на земеделието от Политическа партия Иван Христанов, който беше и измежду главните участници в разкриването на източването на бюджета от частни компании, съобщи пред БНР, че преди дни шефът на БАБХ е дал на компания на Таки 45 млн. лв..

„ Смущаващо е, че този господин от БАБХ – Патарински, в четвъртък е дал на компания на Таки 45 млн. лв. – 15 млн. лв. на година за идващите три години за неутрализиране на скотски боклуци. Правителството налива пари – нали водихме война с Таки, най-големият необут на мафията. Бизнесмоделът е елементарен – регистрират се умрели животни, които отиват към колбасарници или се търкалят по полето край Кочериново – 30 умрели крави. Служители на БАБХ попълнят бележки и против тези бележки вие си стоите в Дубай, тъй като Таки живее там, и получавате 1,25 млн. лева всеки месец обезпечена пара “, изясни пред националното радио Христанов.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд, за което БАБХ към този момент са създали поръчка, макар че не са страна под делото.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР