Споделените работни пространства и нуждата от гъвкав модел на работа

...
Споделените работни пространства и нуждата от гъвкав модел на работа
Коментари Харесай

Германец превръща стар хотел в Семково в коливинг зона

Споделените работни пространства и потребността от еластичен модел на работа към този момент са нещо напълно обикновено и от ден на ден вложители, наред с плановете за елементарни офиси, възнамеряват и споделени пространства. Коливингът е нова идея в България, която разрешава на експертите елементарно да купят пакет за настаняване дружно с работно бюро. Идеята се основава на стопанската система на шерването.

В опит да трансформира България в съвършеното място за цифровите номади, Матиац Цайтлер взема решение да трансформира някогашния хотел „ Рила “ в планинския курорт Семково в коливинг пространство.
Coliving Semkovo
Бившият хотел ще бъде преустроен в място за споделена работа. Идеята на Coliving Semkovo е да трансформира социалистическата постройка в 200 обособени жилището за живеене и да предложи среда за живот и работа измежду природата. В концепцията на плана са заложени големи общи пространства, които да се употребяват от всички живеещи там. Инициатор е създателят на Coworking Bansko Матиас Цайтлер.

В момента планът е на стадий търсене на поддръжници. Потенциалните поданици могат да закупят необзаведени пространства на цени, започващи от 15 000 евро. Комплексът ще включва и 8000 квадратни метра общи елементи, в това число отворени работни пространства, места за събития ", споделя Цайтлер пред Economic.bg.

Помещенията, които се оферират, са в друг жанр и величина – те варират от 20 до 60 квадратни метра.
Дигитални номади в България
Coliving Semkovo е план, който има за цел да сътвори мощна общественост от цифрови номади и отдалечени служащи в България. Проектът се основава на концепцията, че България е идеално място за цифрови номади ", споделя още основателят на плана.

Той изяснява, че защото България е в Европа, само че отвън Шенгенското пространство, жители на страни отвън Европейски Съюз могат да прекарат 90 дни в България и по-късно още 90 дни в Шенгенското пространство.

Според него невисоките разноски за живот и ниският налог облага от 10% вършат страната привлекателно място за цифровите номади.

Не съм сигурен, че ръководещите осъзнават смисъла на цифровите номади и привличането на хора, които работят отдалечено, защото нито една от самодейностите не е подкрепена с обществени средства. Други страни по света, в това число някои прилежащи, оферират повече поддръжка за привличане на номади ", споделя Матиас Цайтлер.
Общност от цифрови номади
Ремонтът на хотела ще бъде осъществен от кооператива, който ще бъде построен. Идеята на Цайтлер е това да даде гаранция, че всеки има думата в бюджета и процеса на възобновяване и че има цялостна бистрота в това по какъв начин се харчат парите и вземат решенията.

Хотелът към момента не е закупен, само че имаме сделка със притежателя, че можем да го закупим, в случай че намерим задоволително купувачи до края на април “, прецизира основателят на плана.

Досега 41 души са подкрепили плана и са на етапа преди закупуване на апартамент, с цел да се осъществя самодейността изцяло обаче и Coliving Semkovo да проработи, са нужни още най-малко 125 души, които да решат да станат част от общността. 70% от участниците в коливинг пространството са чужденци, излиза наяве от думите на Матиас.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсподелени офиси българска стопанска система Семково коливинг зона коливинг споделени работни пространства Coliving Semkovo ПоследниНай-четениКомпании 112 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Любопитно 2435 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Пазари 2243 Китай може да промени световната търговия с нефт Накратко 1224 Вечерни вести: „ Магистрална беднотия “; България регистрира рекорден експорт Компании 10679 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Пазар на труда 6352 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 5710 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Бюрокрация 3008 Политическа партия и Демократична България оферират още промени в Имотния указател Всички новиниОще от КомпанииВиж всички  d:istinkt показа изчерпателен разбор на агенционния си бизнес Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР