Споделените офис пространства и броят на техните ползватели се увеличават,

...
Споделените офис пространства и броят на техните ползватели се увеличават,
Коментари Харесай

Увеличават се ползвателите на споделените офис пространства

Споделените офис пространства и броят на техните ползватели се усилват, демонстрират изследвания на пазара. Все повече вложители избират точно София, с цел да оферират ексцентрични работни пространства.

Как наподобяват офисите на бъдещето и за какво някой избира да наеме офис за 3 часа или за няколко дни - описват Тихомир Игнатов и операторът Мария Балканска.

Сценарист и странник. Така разказва себе си Хени, който живее и работи в Германия. Това лято избира да прекара ваканцията си точно в България. За да довърши престъпните сериали, по които работи, наема споделен офис в центъра на София.
Хени, сценарист: Идвам тук към 10 или 11 часа. Работя 6-7 часа дневно. Избрах това място, тъй като е направено добре и тук мога да поддържам връзка с доста разнообразни и приятни хора. Работната среда е доста добра.
Лоби, кухня с готвач, зона за игри и място до камината, където да посвириш до момента в който почиваш са единствено дребна част от работната конюнктура.

Предимството на сходен вид офиси е лесното намиране на ентусиазъм. Тук идват и по този начин наречените бизнес номади - хора със свободни специалности, които обикалят света в търсене на нови благоприятни условия. Освен офис в постройката, те могат да наемат и апартамент.
Трифон Михайлов, бизнесмен: Целият живот става споделен. Младите хора към този момент са доста отворени към останалите и не са тези консервативни, затворени, сиви предприемачи с вратовръзки, които сме привикнали да виждаме последните 20-30 години.
Според създателите на сходен вид пространства, те имат за цел да се трансфорат в екосистема за бизнесмени, където да се обменят хрумвания.
Емил Шекерджийски, бизнесмен: Развиваме и образоваме този предприемачески дух и метод на работа, нахъсаност, да работиш 24 часа. Мястото е постоянно отворено, не би трябвало да имаш работни часове. От 9 до 17 часа е единствено научен предел за работа.Трифон Михайлов, бизнесмен: България е една от топ дестинациите за бърз интернет в целия свят и в случай че би трябвало да бъдем почтени, тук хората доста елементарно могат да започват бизнес или да осъществят своята концепция.
В наемането на офиси няма ограничавания - от един час до половин година. Проучвания демонстрират, че в София отдаваната повърхност под формата на споделени офиси е към 33 000 квадратни метра, което е под 2 % от общото предложение.
Емил Шекерджийски, бизнесмен: В момента най-силните са Амстердам и Лондон. В тези градове има повече от 2 %.
Прогнозите в международен проект са споделените пространства и броят на техните наематели да нараства с бързи темпове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР