Списание за култура, базирано във Великобритания, избра 37-те най-добри града

...
Списание за култура, базирано във Великобритания, избра 37-те най-добри града
Коментари Харесай

Истанбул сред най-добрите градове в света през 2021 г.

Списание за просвета, основано във Англия, избра 37-те най-хубави града в света, като класира най-големия турски метрополис Истанбул в листата. От 37 -те класирани градове, определени от списание Time Out, Сан Франциско стигна до върха на листата и бе последван от Амстердам и Манчестър, до момента в който Истанбул беше определен на 36-о място. Копенхаген, Ню Йорк и Монреал също бяха отпред на листата.

Индексът на най -добрите градове в света за 2021 година беше формиран въз основа на отговори във всяка категория в анкетата, дружно с прозрения от редакторите на Time Out и специалисти по целия свят.

За да сътвори класацията, списанието организира световно изследване измежду 27 000 поданици на града, с цел да оцени къде живеят по редица маркери, в това число освен обичайните активи, като храна и просвета, само че и тези, по -ориентирани към бъдещето, като да вземем за пример публични планове, зелени площи и резистентност. Как градовете се оправят с процеса на COVID-19, който обхвана света, също беше ефикасен при определянето на листата.

„ Истанбул е много напред с имунизацията против Covid-19, само че градът към момента не е изцяло безвреден “, се споделя в списанието, като се отбелязва, че градът поддържа духа си по време на пандемията посредством публични обществени планове.

Списанието отбелязва също, че предложение на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу предизвиква богатите поданици да се притекат на помощ на фамилии, наранени от международната пандемия.

Метрополисът беше окуражителен от 71 % от локалните жители за положението на изкуството, като акцентираха преимуществата, предлагани от центъра за действия навън в сърцето на историческия град.

„ Пространствата за събития навън като парк Кючюкчифлик, в който се играят няколко пиеси навън, оказват помощ на локалните да се оправят със строгите разпореждания за обществено разграничаване “, се споделя в списанието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР