Списание „Тайм” винаги са били еталон за скрит смисъл във

...
Списание „Тайм” винаги са били еталон за скрит смисъл във
Коментари Харесай

Коя е жената без лице на корицата на списание „Тайм”?

Списание „ Тайм” постоянно са били пример за прикрит смисъл във фотографията, изключително при потреблението ѝ на корици. По-рано през днешния ден изданието разгласи, че „ персона на годината” са „ тези, които нарушиха мълчанието” – акцията #MeToo за изобличаване на полов тормоз.

Нещо, което множеството хора не видяха обаче, е дамата без лице на корицата.

Първата страница на изданието е с пет дами, измежду които актрисата Ашли Джъд и певицата Тейлър Суифт. В долния десен ъгъл на фотографията се вижда и ръката на шеста женска фигура.

В специфичния брой за „ човек на годината” тази жена е показана с псевдоним, тъй като се тормози, че историята ѝ може да навреди на фамилията ѝ.

По-надолу има поместена и нейна фотография, още веднъж в тил, още веднъж анонимна.

Тя е млада служителка в болница в Тексас, също жертва на полов тормоз. Тя е анонимна в символ на взаимност с всички останали жертви на полово принуждение, които не могат да опишат историите си по една или друга причина.

„ Помислих си „ какво се случи одеве? Защо не реагирах?” Продължавах да се чудя какво съм направила, дали съм споделила нещо, с което да го провокирам”, споделя дамата.

Миналата година списание „ Тайм” още веднъж използваха сходно образно подстрекателство за корицата си. Тогава „ персона на годината” стана американският президент Доналд Тръмп. На корицата логото на списанието е сложено по подобен метод, че да наподобява като че ли Тръмп има рога.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР