Списание Forbes състави списък с 15-те руски блогъри с най-високи

...
Списание Forbes състави списък с 15-те руски блогъри с най-високи
Коментари Харесай

Колко печелят популярните руски звезди от Instagram?

Списание Forbes сформира лист с 15-те съветски блогъри с най-високи доходи от реклама в Instagram.

Вижте какъв брой печелят за една година и по какъв начин притеглят своята публика.

Според класацията на Forbes най-добре печелещите в съветския сегмент в Instagram са известни ТВ водещи, артисти и други медийни персони. Оценката на списанието е направена на база данни от 1 май 2019 година до 30 април 2020 година.

№1 в листата е ТВ водещата, създател на лично предаване за изявленията и следствия в YouTube „ Внимателно, Собчак “ и някогашен кандидат-президент  (7,7 млн. абоната). За година тя прави $1,48 млн. от реклама в Instagram. Ксения популяризира преносими компютри Huawei, облекла за йога и даже гастроинтестинален адсорбент „ Полисорб “, като в същото време прави мнения на настоящи събития.

 МОСКВА, РУСИЯ - 10 СЕПТЕМВРИ 2019: Журналистът и основен редактор на съветското издание на сп. L`Officiel Ксения Собчак на церемонията по връчване на премиите за мъжена годината 2019 на сп. GQ в Московската държавна консерватория

МОСКВА, РУСИЯ – 10 СЕПТЕМВРИ 2019: Журналистът и основен редактор на съветското издание на сп. L’Officiel Ксения Собчак на церемонията по връчване на премиите за мъжена годината 2019 на сп. GQ в Московската държавна консерватория „ П.И. Чайковски “.Сергей Бобилев/TASS

№2 в листата е певицата  (8,4 млн. абоната). Тя показа Русия на „ Евровизия “ през 2015 година, заемайки второто място. Гагарина е и един от менторите в шоуто за гении The Voice на „ Първи канал “ и взе участие в китайското шоу Singer. Тя изкарва $890 000 на година, рекламирайки парфюми Boss, услуги на „ Сбербанк “, чипсове Lay’s и други артикули.

 МОСКВА, РУСИЯ - 17 АПРИЛ 2020: Гримират певицата Полина Гагарина (вдясно) преди снимането онлайн предаване на епизод на музикалния конкурс The Voice за деца. Шоуто е снимано без аудитория заради на пандемията от ковид.

МОСКВА, РУСИЯ – 17 АПРИЛ 2020: Гримират певицата Полина Гагарина (вдясно) преди снимането онлайн предаване на епизод на музикалния конкурс The Voice за деца. Шоуто е снимано без аудитория заради на пандемията от ковид.Вячеслав Прокофиев/TASS

На трето място в класацията на Forbes е  (7,1 млн. абонати), която става известна с помощта на занимателни къси видеа. Освен това има няколко музикални клипа, просветително шоу за деца и възрастни в YouTube, а през 2020 година започва фамилно скеч-шоу в един от съветските ТВ канали. Всичко това ѝ печели $850 000.

В класацията участват и няколко ТВ водещи, например (15,4 млн. клиенти и $770 000) и(17,7 млн. клиенти и $610 000), която постоянно употребява облика на жена- в своите занимателни клипчета, както и артисти и рапъри (, 5,2 млн. клиенти и $600 000; , 21,8 млн. клиенти и $600 000; и , 13,1 млн. клиенти и $570 000).

 Руската тв водеща и блогър Анастасия Ивлеева

Руската тв водеща и блогър Анастасия ИвлееваВалерий Мелников/Sputnik

№10 в листата е боецът в смесени бойни изкуства Хабиб Нурмагомедов (21,2 млн. клиенти и $600 000). Той разгласява най-много фотоси от тренировките си, а от време на време и реклами за масло от черен кимион и протеини.

 Хабиб Нурмагомедов

Хабиб НурмагомедовGetty Images

Изследователската компания WhoIsBlogger, на която Forbes поръчва да проучва данните, отбелязва, че в класацията преобладават майките, създаващи най-много наличие за фамилния живот и майчинството.

„ Инстамайките бяха първичната движеща мощ на Instagram. Те печелят най-голямата си публика през първите години след раждането на детето си, като в същото време рекламодателите пускат най-вече реклами при тях “, споделя Лев Грунин, създател на WhoIsBlogger. Техни почитатели са други майки, които са най-активните консуматори, заради което инстамайките са приоритет за марките, изяснява Михаил Карпушин, маркетинг шеф на интернет маркетинговата компания GetBlogger.
Не единствено Instagram звезди
Още хора с огромна облага в Instagram са известни блогъри, чиято съществена платформа не са малкия екран или обществените мрежи, а YouTube. Russia Beyond получи достъп до на известни блогъри в YouTube, които работят с „ Авторские медиа “ – компания, която се занимава с бродажба на реклами на блогъри.

Според ценовата листа (цените са годни за юли 2020 г.), в известния YouTube канал за комедийни скечове – OneTwo (3,9 млн. абонати), интеграцията на реклами с таг в Instagram коства 580 000 рубли ($7600).

Цената на рекламата в истории и изявления на различен известен блогър – , който снима видеоклипове за градската инфраструктура и живота в Русия (1,77 млн. клиенти в YouTube), варира от 80 000 до 365 000 рубли (от $1050 до $4800).

 Руският публичен деятел, публицист, предприемач и блогър Иля Варламов

Руският публичен деятел, публицист, предприемач и блогър Иля ВарламовВладимир Трефилов/Sputnik

Влогърът  (1,89 млн. клиенти в YouTube) също прави рекламни изявления в профила си в Instagram, въпреки и по-евтино –  от 200 000 до 260 000 рубли (от $2600 до $3400) на обява. Средната цена за реклами от по-малко известни блогъри, е 70 000 – 100 000 рубли ($926 – $1300).

създател: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР