Списание Esquire публикува някои от основните правила на основателя на

...
Списание Esquire публикува някои от основните правила на основателя на
Коментари Харесай

Eдно от житейските правила на Гейтс: По-добре е детето да се застоява пред компютъра, отколкото пред телевизора

 Списание " Esquire " разгласява някои от главните правила на създателя на “Майкрософт " Бил Гейтс.

-Не съм нахален. Точно противоположното. Меланхоличен съм. Аз съм вежлив и преклонен.

-Да предположим, че добавите две години към живота ми, при изискване че отида в бизнес учебно заведение. Не мисля, че бих могъл да направя нещо по-добро.

-Да харчите рационално пари е също толкоз мъчно, колкото и да ги печелите. В бъдеще възнамерявам да се занимавам със свястно разпределяне на пари, в случай че, несъмнено, към момента имам какво да разпределям.

-Бизнесът е страхотна игра: непрекъсната конкуренция и най-малко правила. А успеха в тази игра се мери в пари.

-Трябва да кажа, че скърбя президента на Съединените щати. Моето име постоянно е в копилиста на писмата, които му изпращат. Мисля, че за него е още по-трудно да се оправи с имейлите си, в сравнение с за мен.

-Успехът не ни учи на нищо. Той единствено убеждава умните хора, че мъчно могат да се провалят.

-Наскоро отидох на ресторант. Един мъж пристигна при мен и стартира да ми желае пари. Смутих се доста. Тогава той ме помоли да погледна страницата му в Интернет. Не знам дали имаше такава или не, само че толкоз ми хареса тази различна молба, че дадох на индивида пет $.

-Животът става доста по-забавен, в случай че подхождате креативен към всички негови провокации.

-Изненадващо, Мелинда (съпругата на Бил Гейтс) ме помоли да се оженя за нея. Това е доста необичайно, тъй като безусловно опонира на моите рационалистични разбирани за брака.

-По-добре е детето да се застоява пред компютъра, в сравнение с пред тв приемника.

-След няколко години компютрите ще имат персона и евентуално идиосинкразия. Те ще схванат вербални команди. Те даже могат да проявят състрадание, когато сме смутени. Но това не значи, че наистинаще могат да мислят… към този момент.

-Не обичам конференции на екзотични места. Усещането ми е, че колкото по-хубаво е мястото, толкоз по-малко работа се свършва.

-Когато бях млад, желаех да бъда най-хубавият шахматист в света. Исках партньорството сред IBM и Microsoft да оцелее в интерес на всички, само че и това не се получи. Има хора, които желаех да наема на работа, само че не съумях. Като цяло в живота си имам задоволително разочарования.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР