Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните 7,68

...
Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните 7,68
Коментари Харесай

Здравна криза в Англия! 7 млн. души оставени без лечение – 120 000 починали, докато чакат

Списъкът с чакащите за лекуване в Англия доближи рекордните 7,68 млн. души, като сред тях има хора, които не са съумели да получат здравна помощ повече от година. А изследване сподели, че към 120 000 са умрели, преди планувания им обзор или интервенция. Повече от половината са чакали под 18 седмици, само че на 2,5 млн. се е наложило - сред четири и 12 месеца, а на няколко десетки хиляди дори и по-дълго. Сред тях е имало възрастни хора, нуждаещи се от промяна на тазобедрена става или интервенция на херния, само че също и заболели от рак, получили лекуване два месеца след слагане на диагнозата им, оповестява „ 24 часа ”.
Прочетете още
Проблемът с ненавременната здравна помощ в Обединеното кралство съществува от години поради дефицит на фрагменти и пандемията още повече го задълбочи, само че за първи път управляващите признават, че не са в положение да се оправят.

Премиерът Риши Сунак сподели пред Би Би Си, че ще е доста мъчно да понижат листата на чакащите до март, както бе дадено след края на коронавирусната рецесия, защото серията от митинги на медици през последната година за по-високо възнаграждение са влошили обстановката. Макар да са били отпуснати 250 млн. паунда през лятото за 5000 спомагателни болнични кревати и още 10 000 виртуални за пациенти, които могат да получат отдалечено лекуване, оставайки в домовете си, не се следи позитивна смяна. Напротив, броят на чакащите се е нараснал с още 100 000 през последния месец, като прогнозите са, че през зимата ситуацията ще бъде още по-тежко поради растящите случаи на банкет в лечебните заведения на инфектирани с ковид.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР