Спирулината е възхитителен дар от природата, на който заслужено му

...
Спирулината е възхитителен дар от природата, на който заслужено му
Коментари Харесай

5 ползи за организма от суперхраната спирулина

Спирулината е удивителен подарък от природата, на който справедливо му е комплициран етикета " супер храна ".

Но какво съставлява, какви изгоди може да донесе на организма ни и по какъв начин се приема?
Отговорите на тези въпроси ни дават експертите от онлайн аптека .  Какво е спирулина и по какъв начин се приема?
Спирулината е тип микроскопично водорасло, което пораства в сладководни езера, реки и водоеми. Включените в състава ѝ значими аминокиселини, антиоксиданти, витамини и минерали, я вършат толкоз богата на потребни субстанции.

Освен в недопечен тип, тя се предлага под разнообразни форми и на пазара, като таблетки, капсули или прахуляк. Те са подобаващи за добавка към питиета и храни, до момента в който тази във пресен тип е идеална за смутита. За да има резултат от приема ѝ и да не се демонстрират нежелани странични резултати, би трябвало да се съблюдава предложената дневна доза, разказана на кутийката или в листовката на дадения артикул.

Няма съответно предписание по какъв начин се пие и кога е най-удачно да се приема. Това зависи от самостоятелните потребности и цели. Някои хора одобряват спирулина всекидневно, като превантивна мярка за дълготрайно поддържане на здравето. Други я употребяват за по-кратък интервал, при характерни обстановки. Тя е една от най-пълноценните и уравновесени добавки за възстановяване на здравето.
 Какви са изгодите от спирулина?
1. Подсилва имунната система Стимулира производството на имунни кафези, което е от изгода за попречване на заболявания и инфекции. Това се дължи на огромното наличие на минерали, витамини и антиоксиданти, предоставящи значими хранителни субстанции.
  2. Мощен антиоксидант Един от основните аспекти е нейната висока антиоксидантна интензивност, която оказва помощ за битката със свободните радикали в организма и защищава клетките от оксидативния стрес.
  3. Благоприятства здравето на сърцето Спирулината е богата на омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за поддържане здравословното равнище на кръвното налягане.
  4. Помага при сезонни алергии Наситеността на витамини и антиоксиданти има изгода за понижаване на възпаленията в дихателните пътища. Така се облекчават признаците на някои алергии. Също по този начин, оказва удобно деяние върху някои алергични реакции заради наличието на фикоцианини.
  5. Благоприятства зрението и здравето на устната празнина Съдържа витамин A и бета-каротен, които играят значима роля за поддържането на положението на ретината и нощното виждане, само че и защищават от увреждания на очите, получаващи се от оксидативен стрес. В състава на спирулина влиза и хлорофил, който спомага за противовъзпалителните реакции в устната празнина.

Освен изброените изгоди, способства още за детоксикацията на организма, като отстранява съществуването на токсични субстанции и тежки метали. Също по този начин, подкрепя отслабването, защото е извънредно наситена с протеини, както и усъвършенства здравето на кожата, като благоприятства върху обновяването на клетките. Ако постоянно я приемате, може да ви достави прохлада и сила през целия ден.
 Има ли противопоказания за банкет на спирулина?
Въпреки че е естествен артикул, с изключение на изгодите – има и някои противопоказания. Някои може да изпитат дискомфорт, а други – да имат алергия към него. Поради тези аргументи, най-добре е да се консултирате с доктор преди да употребявате каквито и да е добавки към хранителния си режим.

Спирулината е супер храна, която има капацитет да подкрепи здравето и благополучието ви, допълват специалистите от galen.bg. Включвайки я в своята рутина,  ще усетите изгодите за постигането на уравновесен и здравословен метод на живот.

Не забравяйте, че не може да се приема като сурогат на главното хранене.

Profit.bg/Текстът в обявата е наличие от нашите сътрудници.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР