Спират плановия прием и плановите операции в болниците на територията

...
Спират плановия прием и плановите операции в болниците на територията
Коментари Харесай

Спират плановия прием в болниците в област Благоевград

Спират плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения на територията на цялата Благоевградска област. Причината за това е сериозният растеж на заболелите с Ковид в района, както и нараствания брой на заетите кревати с коронавирус заболели.

130 са свободните кревати за всички лечебни заведения в Югозападна България сега. Само 7 са свободните кревати в интензивните отделения.

Заболеваемостта в региона продължава да пораства. 14-дневната заболяемост демонстрира 1350 на 100 000 души. Като единствено за последните два дни има по 600-700 нови случаи в региона, което е рекордно от началото на пандемията.

Само 137 000 са имунизирани, като едвам 70 000 са със приключен курс на имунизация.

Малко над 240 са заетите кревати с заболели от ковид в цялата Благоевградска област, като броят на пациентите в интензивните отделения е 18. Една от лечебните заведения, която бележи сериозен растеж на признатите с коронавирус е тази в Гоце Делчев.

" В момента в болничното заведение има 53-ма пациенти с COVID-19, от 65 кревати избрани за лекуване на коронавирус. Като 4-ма имаме и в реанимация ", сподели доктор Петър Филибев, шеф на МБАЛ „ Иван Скендеров “ – Гоце Делчев.

Тук с изключение на огромният поток от заболели регистрират и различен проблем – този с високите сметки и скъпите медикаменти

" Постоянно се усилват цените на медикаментите и на консумативи, на електрическа енергия, тъй че тук ще възникне другия проблем, ние ще лекуваме хората, само че в един миг, аз като шеф ще имам проблем с заплащането на заплати, когато знаете хората не са удовлетворени, те няма да дават спомагателни наряди ", сподели доктор Филибев.

В Многопрофилната болница в Разлог регистрират отрицателни върхове на заболели от коронавирус.

" По над 100 индивида дневно, дори бих споделила 200. Просто огромен брой инфектирани хора има с недоволства и дечица, доста деца ", сподели доктор Йовка Божанова – завеждащ „ Микробиологичната лаборатория “ към МБАЛ – Разлог.

В многопрофилната болница в Благоевград се лекуват към 100 души, а това е половината от местата избрани за коронавирус заболели. Много от лекарите също са инфектирани.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР