Спират ли валежите? Ето какво време ни очаква в неделя.През

...
Спират ли валежите? Ето какво време ни очаква в неделя.През
Коментари Харесай

Спират ли валежите? Ето какво време ни очаква в неделя


Спират ли преваляванията? Ето какво време ни чака в неделя.
През нощта облачността над Северна България ще се раздра и намалее, до момента в който над Южна ще се задържи забележителна
П рез нощта облачността над Северна България ще се раздра и намалее, до момента в който над Южна ще се задържи забележителна и на обособени места ще има превалявания от дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна. Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София – към 3°.

В неделя

преди обяд в множеството региони ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има превалявания от дъжд. По-интензивни и обилни по количество ще са основно в планинските региони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в София – към 17°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините

ще е най-вече облачно. В масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, на височина над 1800 метра – от сняг, тук-там интензивни и обилни по количество, с гръмотевици. В ниските елементи на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите – сдържан от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 3°.

В началото на новата седмица

въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В понеделник с южен вятър, слаб до сдържан, ще се затопли още малко и допълнително региони дневните температури ще доближат 20°-21°. В следобедните часове и до среднощ тук-там, основно в западната половина от страната, ще превали временен дъжд.

Във вторник

преваляванията ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с нараснала възможност за местни обилни количества. Ще има и гръмотевици, основно в Западна и Централна България. До края на деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира намаляване на температурите.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР