Спират 1/3 от автобусните линии след промяна на Наредба за

...
Спират 1/3 от автобусните линии след промяна на Наредба за
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Автобусният бранш е потърпевш от мерките

Спират 1/3 от автобусните линии след смяна на Наредба за транспортните схеми. Ще се пътува до прилежаща област непосредствено, единствено в случай че началната точка е град с население от 30 000 души.

" Това касае връзките сред две и повече области. Междуселищните линии ще бъдат непокътнати. Трудовата миграция на популацията ще бъде обезпечена. Оттам нататък имаме пренасищане на пазара, щом се отнася до транспортни схеми. Когато пътуват празни рейсове, неизбежно се стига до такава степен да няма никакъв превоз ", разяснява ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в " Денят ON AIR ".

Според нея, както ресторантьорите, по този начин и автобусният отрасъл е пострадал от сегашния локдаун.

" Ние водим диалози с страната. Подкрепата, която получаваме, не е по никакъв начин дребна. Тя в никакъв случай няма да е задоволителна в обстановката, в която се намираме, само че не можем да не оценим това, което Министерството на превоза е направило за нас. Имаме добър разговор и имаме вяра, че той ще продължи ", съобщи Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Това, което браншът чака в този момент, е да има опция да кандидатства за финансова поддръжка за дребни предприятия с оборот над 500 000 лева

" Има някои неща, които би трябвало да се изгладят по програмата, с цел да бъдем позволени. Отварянето ѝ ще бъде в напълно къси периоди. За да можем да осигурим транспортна услуга на популацията, би трябвало да бъдем позволени до останалите ограничения ", изясни ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР