Спирането ще засегне лично Путин, за когото се говори, че

...
Спирането ще засегне лично Путин, за когото се говори, че
Коментари Харесай

Удар по красотата: Спряха ботокса и филърите за Русия

Спирането ще засегне персонално Путин, за който се приказва, че употребява разкрасителни процедури
Войната в Украйна нанесе удар и по грижите за хубостта в Русия. Американската биофармацевтична компания AbbVie спря доставката на ботокс и филъри, които са доста известните артикули в съветската естетична медицина.

И в случай че ботоксът може да бъде сменен за сметка на локалните производители, то обаче няма други възможности на филърите.

Спирането на разкрасителните артикули ще засегне и президента Путин. За него от години се твърди, че употребява ботокс, с цел да понижи появяването на бръчки по лицето си. Разбира се самият съветски водач отхвърля интервенция, само че редици пластични хирурзи се съгласиха, че той има ботокс.

Все по-голям брой компании се отхвърлят или понижават бизнеса си с Русия. Американският производител на медикаменти Lilly съобщи, че ще изпрати медикаменти за незабавни медицински положения като рак и диабет. Преустановяват се продажбите на това, което се нареча „ несъществени лекарства”, както и всички вложения и промоции. Освен това няма да стартират нови клинични изпитвания там.

Швейцарският производител на медикаменти Novartis също съобщи, че ще спре вложенията, маркетинговите действия и всички научни събития, проведени от компанията или външни лица в Русия.

Johnson & Johnson съобщи, че стопира записването на поръчки в Украйна, Русия и Беларус, само че се ангажира да дава съществени здравни артикули.

Друг главен производител на медикаменти в Съединени американски щати Merck прекрати записването на клинични изпитвания както в Украйна, по този начин и в Русия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР