Спирането от продажба на автомобили с двигатели с вътрешно горене

...
Спирането от продажба на автомобили с двигатели с вътрешно горене
Коментари Харесай

Audi спира дизелите в най-скоро време


Спирането от продажба на коли с мотори с вътрешно горене в Европа не е нова вест, само че проектите на множеството производители плануват това да стартира през втората половина на това десетилетие и даже от началото на идващото. Не по този начин, обаче считат от Audi, които оповестиха, че още от на следващия ден ще спрат да продават дизелови коли в Нидерландия.
 Audi стопира дизелите още от на следващия ден - 2
Компанията, която е част от VW Group ще отстрани всички предложения за дизелови коли от своята гама в нидерландските представителства, считано от 1 април 2022 година. Това значи, че единствените разновидности за мотор с вътрешно горене в страната ще бъдат оставени на бензиновите мотори. Към момента новината визира единствено моделите на Audi и единствено в Нидерландия, само че не е изключено скоро да забележим сходни решения в други страни и от други компании от Volkswagen Group.
 Audi стопира дизелите още от на следващия ден - 3
Audi разгласи, че се отхвърля от създаването на нови мотори с вътрешно горене, а последната кола с подобен мотор ще бъде показана през 2025 година. По проект 2033 година ще е последната година в която немският бранд ще предлага коли с стандартни мотори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР