Спирането на войната в Донбас остава приоритет и за държавния

...
Спирането на войната в Донбас остава приоритет и за държавния
Коментари Харесай

Ето какъв е основният приоритет на Зеленски

Спирането на войната в Донбас остава приоритет и за президента на Украйна Володимир Зеленски, и за неговата канцелария, съобщи на първия си брифинг през днешния ден новият шеф на президентската администрация Андрий Ермак, съобщи ТАСС.

Украинското външно министерство и другите държавни структури ще продължат да работят на срещите в Минск за споразумяване на спора, " тъй като за момента няма нищо по-важно от това ", акцентира той. Киев е подготвен да извърши всичко, контрактувано на парижката среща на върха на " Нормандската четворка " (Русия, Украйна, Германия, Франция) през декември, посочи Ермак. " Имаме явен проект какво би трябвало да стане, с цел да може в края на октомври да има избори на цялата територия на Украйна ", в това число в Донбас, съобщи той.

Остава неизменима обаче позицията на Украйна, съгласно която е невероятно да бъдат създадени избори в Донбас, без да бъде предаден на Киев контролът върху правата от държавната граница, отделяща Русия от сепаратисткия район, акцентира шефът на президентската администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР