Спирането на военните действия в Украйна поради зимата може да

...
Спирането на военните действия в Украйна поради зимата може да
Коментари Харесай

Метеорологичните условия могат да спрат войната в Украйна за известно време

Спирането на военните дейности в Украйна заради зимата може да продължи до шест месеца, съгласно New York Times. Както беше маркирано, " дъждът и меката почва в края на ноември " ще забавят придвижването на войските от двете страни. Освен това вестникът акцентира, че опцията за значителни снеговалежи и още по-студено време също ще забави хода на спецоперацията в Украйна.

„ Вече можете да видите, че кишавото време в Украйна малко забавя нещата... Става доста кално, което затруднява провеждането на широкомащабни настъпателни интервенции “, цитира обявата заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал.

В същото време, заради насилствената пауза в придвижването на войските спорът ще навлезе в нова фаза. Руските войски ще се съсредоточат върху ударите против украинската инфраструктура. На собствен ред украинските войски, както означи Сет Джоунс, вицепрезидент на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, „ ще продължат саботажните и подривни офанзиви по съветските граници “.

Вестникът цитира и мнението на чиновници от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, които считат за значимо да се възползват от зимната почивка, с цел да усилят доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР