Спирането на газа от Газпром е грубо нарушение на техния

...
Спирането на газа от Газпром е грубо нарушение на техния
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се поддадем на рекет от Газпром

Спирането на газа от " Газпром " е жестоко нарушаване на техния контракт и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българите. 

Това сподели министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на Министерски съвет часове откакто " Газпром " предупреди българската страна, че ще спре подаването на природен газ. 

Петков разгласи, че държавното управление ще прегледа всички контракти с съветската газова компания, като загатна, че може да се подхващат ограничения по линия на контракта за пренос на природен газ по така наречен " Балкански поток " към Сърбия и Унгария. 

" След милиардите, изхарчени за " Турски поток ", виждаме до каква степен ни докара политиката на ГЕРБ. Има джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова, нямаме три милиарда в хазната, нямаме диверсификация ", сподели той. 

Премиерът е провел диалог с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която е показала, че казусът с доставките на газ за България е " проблем на целия Европейски Съюз и ответните дейности ще бъдат общи ". 

" Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет. Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, включително подготвен проект за различни източници, сподели още Петков. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР