Спиране на подаването на топла вода в Русе се налага

...
Спиране на подаването на топла вода в Русе се налага
Коментари Харесай

Модернизация в русенската „Топлофикация“ оставя над 17 000 без топла вода за месец


Спиране на подаването на топла вода в Русе се постанова от присъединението на съществуващи уреди към новоизграждащата се сероочистваща апаратура. Тя ще усъвършенства въздуха в града, като отстрани серните оксиди и праха в димните газове. Това изясни в ефира на Българска национална телевизия инж. Севдалин Желев - шеф на " Топлофикация Русе " ЕАД, по новината, че над 17 хиляди клиенти ще са без топла вода до края на август.

" От няколко години ние използваме, с изключение на въглища, и биомаса. Стараем се да увеличим биомасата като количество, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха. Затова падат излъчванията, а за тази година се надяваме до 50% да паднат излъчванията ", сподели инж. Желев.

По думите му построяват се и три газови когенератора, което ще даде опция в летния режим топлоцентралата да работи на природен газ. По проект когенераторите ще проработят в края на отоплителния сезон.

" Тези вложенията няма да повлияят на цената на топлоенергията ", безапелационен беше шефът на " Топлофикация Русе " ЕАД.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР