Спиране на износа на стоки и технологии с двойна употреба,

...
Спиране на износа на стоки и технологии с двойна употреба,
Коментари Харесай

Нов пакет санкции срещу Русия за 11 млрд. евро

Спиране на износа на артикули и технологии с двойна приложимост, електроника, машини, аварийни елементи, антени, кранове, в това число гума и асфалт - това плануват новите наказания против Русия. Европейска комисия предлага те да бъдат признати до 24 февруари - датата на съветската инвазия в Украйна. Цифровото изражение на десетия пакет е 11 милиарда евро.
Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изясни, че към листата на глобените ще бъдат добавени представители на Иран поради обезпечените от Техеран дронове за поразяване на цели в Украйна.
Още 4 съветски банки може да бъдат изключени от системата SWIFT, измежду тях " Алфа Банк ", онлайн банката " Тинкофф " и " Росбанк ", оповестяват европейски дипломатически източници пред Ройтерс. 
Европейска комисия упорства да бъдат въведени още ограничения против заобикалянето на глобите, против разпространители на съветска агитация и военни ръководители. Ще бъдат наранени 100 организации, парламентаристи и висши представители на съветското държавно управление, добави висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Българска телеграфна агенция.
Европейските страни ще търсят и спомагателни механизми за следене на съветските активи в Европа, които да бъдат замразени и употребявани за възобновяване на Украйна. Досега в Европейски Съюз са локализирани активи на Руската централна банка на стойност 33,8 милиарда евро, а се допуска, че общата стойност на замразените активи е 300 милиарда евро.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР