Spiegel, Guardian, BFMTV, дори украинският Европейска правда обърнаха внимание на

...
Spiegel, Guardian, BFMTV, дори украинският Европейска правда обърнаха внимание на
Коментари Харесай

Протестите в България влязоха в новините на Spiegel, Guardian и още медии

Spiegel, Guardian, BFMTV, даже украинският " Европейска истина " обърнаха внимание на всеобщите митинги в България поради насилието против 18-годишното момиче от Стара Загора.

Съдебният проблем и публичното неодобрение са отразени в няколко европейски медии с помощта на репортажа на AFP от София, където

Агенцията беседва с двама от присъстващите, които разказват като " шокиращо " решението на Окръжния съд в Стара Загора да пусне на независимост обвинения Георги Николаев след данните за множеството рани по тялото на жертвата на закононарушението, нарязани с макетен нож, и счупванията по лицето.

39-годишна жена се възмущава " по какъв начин е допустимо сходен садизъм да се квалифицира като лека телесна щета ", до момента в който 33-годишен мъж от митинга приканва за смяна на " и бездействието на институциите " по отношение на жертвите на този вид закононарушения.

Британският Guardian показва, че митингите в София и други градове са предизвикани от " снизходителното отношение по отношение на мъжа, чиято някогашна другарка споделя, че е нарязана стотици пъти от него ".

В Германия Der Spiegel също споделя за " ужасяващия случай на принуждение " против 18-годишното момиче, като показва, че голям брой жители упорстват за по-строги санкции за похищения против дами.

Френската BFMTV подчертава на многохилядните демонстрации в цяла България.

AFP и множеството от останалите медии, отразяващи случая, обръщат внимание, че страната е една от дребното в Европейски Съюз, които не са утвърдили Истанбулската спогодба за предварителна защита и битка с насилието против дамите - наред с Чехия, Латвия, Литва, Словакия и Унгария.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР