Спецсъдът решава за ареста на шестима от бандата с “бели

...
Спецсъдът решава за ареста на шестима от бандата с “бели
Коментари Харесай

Изповед на жертва на фалшивите брокери: Дадох им 100 бона, фирмата им се изнесе от офиса

Спецсъдът взема решение за ареста на шестима от бандата с “бели якички”
Заплашени са от присъди до 6 година затвор

“Поканиха ме в офиса си - цялостен етаж в бизнес постройка. По стените имаше екрани, на които в действително време течеше борсова информация... Когато взех решение да ги потърся, вратите бяха затворени с катинари. Портиерът ми сподели, че са се изнесли, доста други хора идвали да ги търсят, само че не оставили нов адрес”. Това описа през днешния ден една от жертвите на разкритата лъжлива скица за борсова търговия.

Както писа “Труд”, при акция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС преди дни бяха задържани шестима брокери без лиценз за измами и пране на пари. Тази вечер спецъсъдът стартира гледането на настояването за “задържане под стража” на посочените за босове Кирил Джабаров и Йордан Моллов, както и на участниците в незаконната им група Мая Господинова, Светла Цонева, Ивайло Асенов и Фердинанд Николов.

Бандата с “бели якички” сключвала самостоятелни контракти с всяка от жертвите си. Достатъчно било евентуалният клиент да им повери парите си.

“Имах заделени пари и взех решение да ги вложа в акции. Преди да подпиша контракт с “Глобал ийстърн маркетс”, ревизирах, че има такава компания в Търговския регистър”, описа още пострадалата пред Нова тв. Отначало тя дала дребни суми, назначили ѝ лична брокерка и била удовлетворена, тъй като на няколко пъти тя ѝ се обаждала с отчети, че търговията върви сполучливо, акциите се подвигат и вложените суми порастват. Последвало ново позвъняване - дали е съгласна да взе участие със 100 000 лева в договорка за криптовалута. “Аз отхвърлих, само че ми се обади шефът на компанията и ме убеди. После разбрах, че съм излъгана и ме е срам”, призна жертвата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР