Спецсъдът отказа да разпита банкера Цветан Василев дистанционно. Искането за

...
Спецсъдът отказа да разпита банкера Цветан Василев дистанционно. Искането за
Коментари Харесай

Съдът отказа дистанционен разпит на Цветан Василев

Спецсъдът отхвърли да разпита банкера Цветан Василев отдалечено. Искането за неговото чуване в правосъдната зала по видеоконферентна връзка бе възобновено за следващ път от юриста му Константин Симеонов, откакто повече от година съдът не ревизира какви са опциите това да се случи, съобщи Frognews.bg.
По-рано Симеонов разгласи, че няма да влиза на съвещанията по делото КТБ, до момента в който довереникът му не бъде разпитан отдалечено, означи " 24 часа ".
По думите на арбитър Виржиния Петрова, представена от в. " Монитор ", настояването е възможно, тъй като всеки обвиняем има право да дава пояснение когато и да е на делото, само че това право не е безгранично - трябват процесуални и механически благоприятни условия за реализиране.
" Разпитът посредством видеоконферентна връзка се основава на член 138, ал.7 от Наказателно-процесуален кодекс. Тази опция не е безусловна, тя зависи от решението на съда. Възможностите, дадени с изключителните правила, не са императивни, оставени са на преценката на съда. Към сегашния миг съдът намира настояването за безпричинно, тъй като правосъдното разследване не се е развило в задоволителна степен ", отсече съдът, осведоми още в. " Монитор ".
Съдебното съвещание продължава с разпита на очевидеца Орлин Русев, някогашен изпълнителен шеф на КТБ, който в началото беше обвинен. В предходното съвещание той приказва за касовата наличност в банката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР