Спецсъдът отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ в

...
Спецсъдът отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ в
Коментари Харесай

Спецсъдът не отстрани от длъжност шефа на НОИ - Силистра

Спецсъдът отхвърли да в профил от служба шефа на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев. Той е упрекнат за издаване на подправени документи за придобиване на оптимални пенсии против 10 000 лв..
Апелативният спецсъд пусна под домакински арест Милен Пенчев В съда пристигна и щерка му – певицата Тита, която отхвърли коментар пред медиите
Решението на съда не е дефинитивно.

Общо шестима души бяха привлечени към наказателна отговорност след акция в Национален осигурителен институт – Силистра. Обвиненията са за членуване в проведена незаконна група.

Установено е, че по телефона Пенчев е диктувал на началника на отдел „ Отпускане на пенсии” персонални данни на лица, които са желали да получават пенсии, за които нямат право.

Съдът обаче в профил от служба Стоянка Симеонова, която е шеф отдел " Пенсии " в Национален осигурителен институт Силистра, заяви Българска телеграфна агенция. Тя е на независимост под парична гаранция, и макар че е в отпуск по болест, съгласно спецсъда Симеонова може да влияе върху следствието и разкриването на истината.

Съдът уточни още, че от събраните все още доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Пенчев и Симеонова имат съпричастност към повдигнатите им обвинявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР