Спецпрокуратурата потвърди, че има образувано досъдебно производство срещу министъра на

...
Спецпрокуратурата потвърди, че има образувано досъдебно производство срещу министъра на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата потвърди разследването срещу Василев, Рашков незаконно получил информацията

Спецпрокуратурата удостовери, че има формирано досъдебно произвеждане против министъра на финансите Асен Василев .

От там са създали информация, която е открила, че на 18.03.2022 година е формирано досъдебно произвеждане за това, че през 2022 година в. гр. София от длъжностно лице (министър) е осъществено нарушаване на служебните отговорности за да се набави имотна полза, като от това са произлезли немаловажни нездравословни последствия и действието е осъществено от лице, заемащо отговорно служебно състояние.

От там потвърдиха още, че са получили разнообразни сигнали, съдържащи съществени изказвания за осъществени нарушавания на служебните отговорности, във връзка с висши обществени чиновници.

Наблюдаващият прокурор о т Специализирана прокуратура е подал отвода си по отношение на политическите квалификации и разгласяване на името му . Той възприема това като практикуване на политически напън върху работата му по следствието, допълват от обвиняването.

" На 23.03.2022 година представители на изпълнителната власт демонстрираха обществено пред български медии разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане, което не е подписано и подпечатано. Това дава съображение да се допусна, че в случай че документът е достоверен, той е добит посредством нерегламентиран достъп на незнайно досега лице в осведомителната база данни на Прокуратура на Република България . Разгласяването на информацията е станало без позволение от наблюдаващия прокурор , в нарушаване на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс. Специализирана прокуратура не може да удостовери достоверността на показания документ от министъра на вътрешните работи ", показват от прокуратурата.

" На 23.03.2022 година министър ръководителят на Република България направи в Министерски съвет следното изказване: „ Не съм получил публична информация от прокуратурата . Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие. “

Според речника на българския език на Българска академия на науките думата „ безсрамие “ има следното значение: „ Крайно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание, отвращение “ . Изказването жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите и на върховенството на закона по отношение на български самостоятелен магистрат, който упражнява конституционните си пълномощия. Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят подозрение, че има персони, които са над закона ", приключват обвинителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР