Спецполицаите използваха сълзотворен газ и гранати в двора на гимназия

...
Спецполицаите използваха сълзотворен газ и гранати в двора на гимназия
Коментари Харесай

Сблъсъци между неонацисти и полиция в Солун

Спецполицаите използваха сълзотворен газ и гранати в двора на гимназия в Ставроуполи, Солун, откакто младежи започнаха да ги замерват с камъни и коктейли Молотов, заяви Keep talking Greece.

Спецполицаите бяха изпратени в професионалното учебно заведение EPAL в сряда сутринта, с цел да разделят фашистките и антифашистките юношески групи, въпреки да не е ясно дали не става дума за извънредно десни „ гимназисти “ против леви „ студенти “.

Носейки черни маски с изцяло покрити лица и качулки, въоръжени с палки, групата атакува полицията с камъни.

Двама възпитаници са леко ранени и са откарани в болница с коли за спешна помощ.

За следващ ден млади неонацисти употребяват учебното заведение като база за набези. „ Учениците “ изпъваха дясна ръка в нацистки привет, се вижда ясно на видеото на thes.gr

„ Учениците “, които също по този начин скандираха „ Хайл Хитлер! “, заплашваха елементарните възпитаници в учебното заведение и даже биха и раниха момиче, което е направило коментар пред медиите за „ фашистите “.

Извън учебното заведение полицията задържа 5 души, които се опитваха да влязат в пространствата. 3 от тях бяха задържани, защото бяха въоръжени с ножове и щанги. Арестуваните са на 15 и 17 години и са възпитаници от друго учебно заведение.

Според репортера на държавната телевизия заради толерантността на шефа на EPAL някои възпитаници са се включили към „ “, която се смята за незаконна организация и нейното управление излежава присъди.

Пред учебното заведение се събраха родители, искащи да заведат децата си у дома. На някоко обляни в сълзи девойки беше позволено да се приберат.

Учителите и шефът наподобява се оправят със обстановката, само че огромният въпрос е за какво шефът е разрешил на такива групи да употребяват учебното заведение, както споделиха възпитаници във вторник,
 Лидерите на гръцката Златна зора “ влизат в пандиза Лидерите на гръцката " Златна зора “ влизат в пандиза
В четвъртък гръцката полиция задържа водача на " Златна зора " Никос Михалолиакос. До ареста се стигна, откакто съд отхвърли да приключи...

След конфликтите във вторник „ Младежкият фронт “ на неонацистката „ Златна зора “ поздрави групата, нападнала студентите. Днес няколко други крайнодесни организации, основани в Солун, приветстваха конфликта, предупреждавайки „ ние сме тук, с цел да останем “.

И по обяд учениците остават в капан в класните стаи, неонацистите бяха в двора,.

Генералният секретар на министъра на образованието настоя пред държавната телевизия ERT: „ Ние не позволяваме сходни произшествия “ и дефинира случаите като „ идеологически спор сред някои групи “.

Независимо дали министерството им разрешава или не, такива срамни произшествия в действителност се случват и в дадения случай за втори следващ ден.

Министърът на образованието желае прокурорът да се намеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР