Спецполицаи от СДВР и ГДНП извършват акции в офиси на

...
Спецполицаи от СДВР и ГДНП извършват акции в офиси на
Коментари Харесай

Полицията извършва акция в офиси на Васил Божков

Спецполицаи от Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП правят акции в офиси на Васил Божков, оповестяват националните медии. По данни на БНР в офисите се прави претършуване. До момента няма публична информация от Министерство на вътрешните работи за аргументите за акцията.

през лятото на 2023 година, откакто повече от три години се укриваше в Дубай. Това се случи, откакто през 2020 година против него бяха повдигнати голям брой обвинявания по отношение на оглавяване и присъединяване на проведена незаконна група, образувана за изнудване, насила, данъчни закононарушения, пране на пари и други. При завръщането си в България той беше задържан, а по-късно пуснат под домакински арест.

Божков упреква водача на ГЕРБ Бойко Борисов , някогашния финансов министър от партията Владислав Горанов и пиарката на групировката Севделина Арнаудова в.

Последната обществена изява на Божков беше изявление пред Свободна Европа през декември. В него той повтори обвиняванията си към тримата и насочи още обвинявания към ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи и глобен от Съединени американски щати за корупция Делян Пеевски , както и против.

По данни на Нова телевизия и Българска национална телевизия претърсените парцели на Божков са на столичните улици „ Московска “ и „ Мадрид “. Имотът на „ Московска “ е този, на който Божков уточни, че ще изтърпява домашния си арест.

В обява в обществените мрежи Божков назова дейностите на полицията " принуда ".

" Поредната политическа принуда. Действат като през 2020. Лъжат медиите и основават зрелища. Времената към този момент са други ", написа той.

Нова телевизия и бТВ цитират свои източници, съгласно които акцията в офисите на Божков се прави поради връзка с.

Бившата барета, някогашен консултант в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и академични учител Алексей Петров беше погубен при пукотевица в средата на август 2023 година За него на сегашния кабинет, подкрепян от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

В изявлението си за Свободна Европа през декември Васил Божков отхвърли да има връзка с убийството на Алексей Петров.

„ Аз нямам нищо общо с Алексей, Бог да го елементарни, не съм имал нищо общо. Нямаме спор на ползи, нямаме пресечни точки. Виждали сме се няколко пъти „ Здравей – здрасти “ и това е, познаваме се “, сподели Божков пред Генка Шикерова.

През юни 2021 година. По същото обвиняване тогава бяха глобени още Делян Пеевски, някогашният заместник-председателя на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков и някогашният зам.-министър на стопанската система в държавното управление на ГЕРБ Александър Манолев .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР